İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Açıkhava’da Türkçe Ermenice şarkılar

Hürriyet’in haberinde “Müziğin iki büyük ismi, dünyaca ünlü Ermeni duduk sanatçısı Djivan Gasparyan ve perdesiz gitarın ustası Erkan Oğur, önceki gece Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda verdikleri konserde, muhteşem bir dostluk gösterisi sergilediler.” deniyor…

Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran 5 bin seyirci, Türkçe ve Ermenice şarkıları icra eden iki ustayı, dakikalarca ayakta alkışladı.

Büyük bir coşkuyla izlenen konserde Gasparyan ve Oğur, müziğini yaptıkları unutulmaz iki filmden parçalar seslendirince, Açıkhava Tiyatrosu, alkışlarla çınladı. Önce Gasparyan, Oscar ödüllü ‘‘Gladyatör’’ filminden bir parçayı duduğuyla seslendirdi, ardından sahneye gelen Erkan Oğur, ‘‘Eşkıya’’ filmiyle ünlenen ‘‘Fırat’’ türküsünü söyledi. Açıkhava’yı dolduran seyirciler hep bir ağızdan bu türküye eşlik etti. Konserin ikinci bölümünde Gasparyan ve iki öğrencisi, Ermeni ezgileriyle süslü müziklerini seslendirdi. Bu arada ‘‘Kuş’’ adlı parça seslendirilirken, Gasparyan’ın öğrencileri kavalla kuş sesi çıkardı. Oğur da, ‘‘İşte ağzıyla kuş yakalamak buna denir’’ dedi. Konserin finalinde ise Erkan Oğur davul, Gasparyan zurna çaldı.

Birlikte bir albüm hazırlığı içinde olan Gasparyan ve Oğur’u izlemeye gelenler arasında Sertab Erener, Uğur Yücel, M. Ali Alabora, Kubat, Leman Sam ve Mustafa Keser’in yanı sıra, Yeşiller Part isi milletvekili Cem Özdemir, Almanya Büyükelçisi Dr. Rudolf Schmidt ve İstanbul Alman Başkonsolosu Dr. Herbert-Heinz W. Hoffmann-Loss da vardı.

Yorumlar kapatıldı.