İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cem: Fransa ile ileriye bakıyoruz

Ankara temaslarına başlayan Fransa Dışişleri Bakanı Hubert Vedrine, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile biraraya geldi. İki bakan görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Cem, Fransa Parlamentosu’nun Ermeni soykırımı iddiasına ilişkin kararının haksız olduğunu vurguladı.

Bakan Cem iki ülke ilişkilerinin tarihi derinliği olduğunu söyledi. Cem, bazı sıkıntılar olmasına rağmen iki ülke ilişkilerinin her zaman örnek gösterildiğini belirtti. Fransa Parlamentosu’nun Ermeni soykırımı iddiasına ilişkin kararının haksız olduğunu vurgulayan Cem, bu durumun ilişkilerde zorluk yarattığını kaydetti. Geçmişteki olumsuzluklara sünger çekmediklerinin altını çizen Cem bundan sonra birlikte ileriye baktıklarını söyledi. Cem özellikle ekonomi ve dış politika alanında istişarede bulunmak istediklerini ifade etti. Dışişleri Bakanı İsmail Cem ayrıca iki ülke arasında yatırımların gerçekleşmesine yönelik anlaşmanın imza aşamasında olduğunu belirtti.

VEDRİNE: TÜRKİYE’NİN ARKASINDAYIZ

Fransa Dışişleri Bakanı Hubert Vedrine ise Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde Türkiye’nin arkasında olduklarını söyledi. Vedrine, Türkiye’nin Avrupa projesinin dikkatle değerlendirmesi ve anlaması gerektiğini belirtti. Vedrine, Ermeni iddialarını destekleyen milletvekillerinin tamamının Türkiye ile ilişkilere önem veren isimler olduğunu söyledi. Vedrine “Fransa’da hiç kimse Türkiye ile dostluğa ve işbirliğine düşman değildir” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.