İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Türk-Ermeni sorunu Karabağ’a bağlı

TBMM Başkanı Ömer İzgi’nin resmi davetlisi olarak Ankara’da bulunan Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Murtuz Aleskerov, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, ‘‘Barış adına çalışan sivillerin görüşleri sorunun çözümü için olumlu katkı sağlar. Ancak sorun asıl olarak devletler düzeyinde çözülecektir. Şimdiye kadar bir neticeye varılamamıştır’’ dedi.

Aleskerov, Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorununun, Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri ile doğrudan bağlantılı olduğunu belirterek, ‘‘Sorun Ermenistan’ın işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarından kayıtsız şartsız çekilmesiyle çözülür. Türkiye’nin resmi görüşünde bu da yer almaktadır’’ diye konuştu.

Ermenistan eski Devlet Başkanı Ter-Petrosyan döneminde bazı adımların atılmaya başladığını ancak bu sürecin Robert Koçaryan ile birlikte tamamen kapatıldığını ifade eden Aleskerov, ‘‘Ter-Petrosyan Türkiye ile yakınlaşmak istiyordu. Onun önerisine göre Ermenistan Dağlık Karabağ dışında işgal altında tuttuğu Azeri bölgelerinden geri çekilecekti Ancak barış istemeyenler Ter-Petrosyan’u iktidardan uzaklaştırdı’’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.