İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: Azerbaycan’ın Karabağ Sorununda Paris İlkelerine Geri Döneceğine Umudumuz Var

Portekiz Dışişleri Bakanı Jaime Gamma dün bir günlük ziyaret çerçevesinde Yerevan’daydı.

Kendi ülkesini temsil etmekten başka Sayın Gamma’nın bir başka misyonu daha vardı. 2002 yılında AGİT başkanlığını üstlenme öncesinde bölgesel sorunlarla, özellikle Dağlık Karabağ çatışmasının çözümündeki gelişmeler hakkında derinlemesine bilgi edinmeyi amaçlamaktadır.

Portekiz’le ikili ilişkiler açısından olsun misafir olsun V. Oskanyan yaptıkları ortak basın açıklamasında ekonomik işbirliğine hazır oldukarını vurguladılar. J. Gamma “Şu anda iki ülke arasında çifte vergilendirmeyi kaldıracak hukuksal temeli hazırlıyoruz” açıklamasında bulundu. Oskanyan ise gelecekteki AGİT başkana barışçıll çözüm sürecinin gelişmelerini ayrıntılı bir şekilde sunduğunu duyurdu.

Bugün J. Gamma, Bakü’de AGİT-Minsk Grubu eşbaşkanları ile birlikte iş yemeğinde bulunacak ve Azeri yöneticilere biraraya gelecek.

Eşbaşkanların Yerevan ziyaretleri konusuna da değinen Ermenistan Dışişleri Bakanı, görüşmelerden Ermeni tarafının memnun olduğunu vurgulayarak “Minsk Grubu Paris ilkelerine bağlı kalan Belgeyi olumlu değerlendirmekteyiz. Bu belgenin görüşmelere tekrardan başlamak için sağlam bir temel oluşturmaktadır” dedi.

L.G.

Yorumlar kapatıldı.