İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: ´Ne Kadar Sonuca Yaklaşıyoruz, Sorun O Kadar Zorlaşıyor´

Dağlık Karabağ sorununu çözmekle ilgili Minsk Grubunun ABD’li eşbaşkanı Carey Cavanaugh kendisinin, RF ve Fransa eşbaşkanların, Ermenistan Devlet Başkanı ile yaptığı görüşme sonrasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında şunları dedi.

“Biz, Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan ile 2.5 saat çok aktif görüşmelerde bulunduk. Burada barış sürecinin eski aşamalarında ele alınan ilkeleri gözden geçirdik ve olası değişiklikleri ele aldık”.

Cavanaugh, Robert Koçaryan’a RF, ABD ve Fransa Devlet Başkanları Putin, Bush ve Chirac’ın çatışmanın barışçıl çözüm sürecini ileriye götürmek için hazır olduklarına dair mesajı bir kez daha ilettiklerini belirtti. Robert Koçaryan’la olan görüşmelerini verimli değerlendiren Cavanaugh “Barışçıl süreçte ne zaman ilerleme kaydedilse, sorun o oranda zorlaşıyor. Sonuç ise ek tartışmalar gerektiriyor” vurgusunda bulundu.

Eşbaşkanlar Yerevan’dan Stepanakert’e hareket ettiler. Burada Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Devlet Başkanı Arkadi Ğukasyan ile görüştükten sonra Karabağ-Azerbaycan sınırını yaya geçerek Bakü’ye Haydar Aliyev’le görüşmeye gidecek.

Heyet, Ermenistan’ın başkentinde ayrıca Ermenistan Savunma ve Dışişleri Bakanlarıyla da görüştüler.Heyete, Rus, Fransız ve Amerikalı medya kuruluşlarının temsilcileri de eşlik ediyor.

L. G.

Yorumlar kapatıldı.