İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: TÜSİAD’dan liselere alternatif coğrafya

TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği), lise ve dengi okullar için yardımcı kitap olması amaçlanan coğrafya kitabı hazırlattı. Yeni bir anlayışla küreselleşen dünya coğrafyasını anlatmayı amaçlayan kitapta, son ve güncel bilgilerin yanı sıra uluslararası kabul görmüş coğrafya ve ansiklopedik kaynaklardan yararlanılarak Anadolu’da kurulan devletler ve bu devletlerin coğrafyası ele alınıyor.

Başkanlığını Nuri Çolakoğlu’nun yaptığı Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan ve ‘‘Coğrafya 2001’’ adını taşıyan kitapta, Anadolu’da müslüman, gayrimüslim ve köle toplulukların göç hareketleri, Urfa kontluğu, Kilikya Ermeni prensliği gibi pek çok tarihi oluşum haritalarla anlatılıyor. Örneğin 1550-1650 yılları arasında yaşanan göçleri gösteren haritaya göre, Kafkasya’dan köleler Karadeniz bölgesine, Yahudiler de İzmir’den Yunanistan’a göç etmiş.

TÜSİAD heyetinin geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaptığı temaslar sırasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Bülent Ecevit’e sunulan kitaba ilişkin çalışmaların bu ay sonunda tamamlanması planlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu’na da sunulan kitap için, Talim ve Terbiye Kurulu’na da başvuru yapıldı.

Yorumlar kapatıldı.