İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Vakıf Yöneticilerini Kabul Ediyor

Gecen haftasonunda Kinaliada’daki Patriklik konutuna cikan Patrik Mesrob II Hazretleri, Pazar gununden itibaren cemaatten randevu talebinde bulunan kisi ve kurumlari kabul etmeye basladi

1 Temmuz Pazar gunu ogleden sonra, Patrik Hazretleri Malatya ve Iskenderun’dan gelen bir grubu kabul etti ve bu sehirlerdeki Ermeni cemaatleri hakkinda bilgi edindi. Anadolu’da yasayan Ermeniler’in kendilerini katiyetle unutulmus hissetmemeleri gerektigini vurgulayan Patrigimiz, telefon, mektup hatta bugunlerde elektronik postayla Patrikhane’ye varan tum isteklerin degerlendirildigini, vaftiz, dugun ya da cenaze icin din gorevlisi talep edilen her yere aksatmadan rahiplerin gonderildigini soyledi. Patrik Hazretleri ayrica Iskenderun cemaatinden tip doktoru cikan Murat Ugurlucan adli genci de ustun basarisindan dolayi tebrik etti.

2 Temmuz Pazartesi gunu ogleden once, Patrik Hazretleri Galata Surp Krikor Lusavoric Kilisesi ve Getronagan Lisesi Vakfi Yonetim Kurulu uyelerini kabul etti. Arman Sirin baskanligindaki heyet, goreve secimle geldiklerini ve Ruhani Rieisimizin takdislerini almak uzere huzura ciktiklarini ifade etti. Patrik Hazretleri secilmis olmalarindan dolayi kurul uyelerini tebrik etti ve Getronagan Okulu’nun sorunlariyla yakindan ilgilendi. Ayni gun ogleden sonra, Patrik Hazretleri Turk-Amerikan Dernegi’nin Washington’daki yoneticilerinden Ali ve Guler Koknar ciftini kabul etti.

3 Temmuz Sali gunu ogleden sonra Patrik Hazretleri tiyatro sanatcisi Aram Gostanyan’i kabul etti ve calismalari hakknda bilgi edindi. Ayni gunun aksami, Patrik Hazretleri Kinaliada din gorevlisi Rahip Zakeos Ohanyan’i, Kumkapi Patriklik Kilisesi gorevlisi Baspapaz Dr. Krikor Damadyan’i ve Adalar Bolgesi Surp Krikor Lusavoric Kilisesi Vakfi Yonetim Kurulu uyelerini kabul etti. Levon Kuzukoglu baskanligindaki heyet, yaz aylari boyunca kilisedeki etkinlikler hakkinda Patrik Hazretlerini bilgilendirdi, ayrica yapilmasi tasarlanan Adalar Kultur Festivali’ne katilimlari konusunda Patrik Hazretlerinin olurunu aldi. Ruhani Reisimiz, vakif yoneticilerine huzur ve basari dolu bir yaz donemi diledi.

4 Temmuz Carsamba sabahi Patrik Hazretleri ABD Buyukelcisi Robert Pearson’i ve Baskonsolos Frank Urbancic’i telefonla arayarak, gecen gun verilen resepsiyona katilamadigin ancak Birlesik Devletlerin 225’inci Bagimsizlik Gunu’nu yurekten kutladigini ifade etti. Patrigimiz, saat 10.00’da, Uskudar Surp Garabed Kilisesi Vakfi Yonetim Kurulu uyelerini kabul etti. Nurhan Engin baskanligindaki heyetten kilisenin onarim ve boyama calismalari hakkinda bilgi alan Ruhani Reisimiz, kiliseyi 12 Temmuz Persembe gunu saat 18:00’de duzenlenen ozel torenle yeniden ibadete acacagini bildirdi. Patrik Hazretleri ayni gun ogleden sonra Toronto’dan Arsak Ederyan’i, daha sonra da Surp Prgic Ermeni Hastanesi Vakfi Yonetim Kurulu uyesi ve Patrikhane mali musaviri Arsak Polat’i kabul etti.

Yorumlar kapatıldı.