İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Manukyan’ın oğlu gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi ekipleri tarafından geçen hafta Karaköy’deki genelevde yapılan operasyon Manukyanlar’ı da vurdu. Şubat ayında ölen Matild Manukyan’ın oğlu Kerope Çilingir ile 5 genelev ağası ve adamları dün gece gözaltına alındı.

Karaköy Operasyonu’nun ilk adımı 1 yıl önce yapılan bir şikayet başvurusunun değerlendirilmesiyle atıldı. Matild Manukyan’ın sahibi olduğu genelevde çalışan bir hayat kadını, emniyete başvurarak zorla çalıştırıldığını ileri sürdü. Halen Karaköy’de çalışan bu kadın, Anadolu’nun bir köyünden zorla kaçırılarak İskenderun, Adana, İzmir ve son olarak da İstanbul’a getirildiğini, bu illerde bulunan genelevlerde zorla çalıştırıldığını belirtti. Bu ifadenin ardından harekete geçen Organize Şuçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, DGM’ye başvurarak Matild Manukyan, oğlu Kerope Çilingir ve adamları hakkında 4422 sayılı çetelerle mücadele yasası uyarınca operasyon izni aldı. Çalışmalarına başlayan polis, 20 hayat kadınının ifadesini aldı. Operasyon devam ederken genelev patroniçesi Matild Manukyan 17 Şubat’da yaşamını yitirdi.

SİLAHLAR KİLİSEDE ELE GEÇTİ

Araştırmalarına devam eden eden polis, Karaköy Genelevi’nde Manukyan Çetesi gibi bir kaç çete daha bulunduğunu tespit etti. “Genelev ağalarının, meydancıların ve kolpacıların” hem çalışan kadınlardan hem de müşterilerden zorla haraç aldıklarını belirleyen polis operasyonun kapsamını genişletti ve geçen hafta düğmeye basıldı. Karaköy Operasyonu kapsamında geneleve şok bir gece baskını düzenleyen ekipler önceden tespit edilen 127 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait bin adet fişek ve çalışan kadınlara ait olduğu öğrenilen 200 adet açık senet ele geçirildi. Silahların genelevin bitişiğindeki kilisede ele geçirildiği öğrenildi.

SON HALKA DA TAMAMLANDI

Gözaltına alınan kişilerin sorguları sürerken, Matild Manukyan’ın oğlu Kerope Çilingir ile 5 genelev ağası ve adamları dün akşam evlerine yapılan baskınla yakalanarak gözaltına alındılar. “Küçük yaştaki kızları alıkoymak, fuhuşa teşvik etmek ve zorla senet imzalatmak” gibi suçlamalarla gözaltına alınan Çilingir ve adamlarıyla birlikte genelevde çalışan kadınlara zorla imzalattırılmış 110 adet çek ve senet, 1 adet kılıç, 5 adet tabanca ile 1 adet ruhsatlı av tüfeği ele geçirilirdi. Çilingir ile adamlarının Organize Şuçlar Şubesi’ndeki sorgusu ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.