İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Shnorhavor Daretartz Sireli Badriark Hayr

New York’tan Berc Manukoglu, Badriyark Hayr icin duzenledikleri dogum gunu gecesi ile ilgili izlenimlerini aktariyor.

“Bundan 35 yil kadar once Mesrop Sirpazan, Rita, Jermen, Hilda, ben Esayan Lisesi ilkokulunun kucucuk siralarinda ilerde nasil bir hayatimiz olacak hayalini kuruyorduk. Hepimizin en basta hayali bir kolej kazanip yabanci dilde ogrenim gormekti. Bu guruptan Rita ve Hilda Robert Koleji kazandilar. Ben, Mesrop Sirpazan ve Jermen British High School’a gittik. Jermen Beyoglunda Kiz bolumune , ben de Mesrop Sirpazan’la birlikte Nisantasinda Erkek bolumune gittik . Mesrop Sirpazan’la 9. sinifa kadar beraberligimiz devam etti . Daha sonra O once Almanyada daha sonra da Amerikada ogrenimine devam etti. Kendisini ikimiz de universite okurken Istanbula gelip Vartabet oldugu zamana kadar goremedim. Ancak daha sonra arkadasligimiz ve kardesligimiz hic kopmadi.

Rita , Hilda ve Jermen liseyi bitirdikten sonra New York’a
okumaya geldiler. Ucu de basarili olarak ogrenim hayatlarina devam etti. Su anda Rita New York’ta bir bankanin ust duzey yoneticisi olarak calisiyor. Hilda Muhasebe Uzmani oldu , Jermen de sahsi isini yonetmeye calisiyor. Ben de yillar sonra ailemle New York’a tasindiktan sonra eski okul arkadaslarima tekrar kavustum.
Mesrop Badriark Sirpazan’in New York’u ziyaret edecegini
duydugumuz zaman biz eski okul arkadaslari kendisini aradik ve
birlikte 45. yas gununu kutlamak icin davet ettik.

Hepimiz New York’u yuksek binalari ile taniriz. New York’un
yuksek binalarinin bulundugu Manhattan ,dar uzun bir adadir ada’nin bir yaninda Hudson River ve New Jersey diger yaninda East River ve Queens,Brooklyn ve devaminda Long Island bulunur. Istanbul’daki Bogazin iki yakasi gibi Manhattan bir tarafta New Jersey’e diger tarafta Queens’e bakar.

Mesrop Badriark Sirpazan’la olan yemegimiz Queens’te 21 Haziran Persembe aksami saat 20:00’de East River kiyisinda Water’s Edge Restaurant’ta gerceklesti. New York yaz aylarinda bunaltici nem ve biktirici yagmurlari ile unludur. O sabah da yine saganak yagmurla uyandik. Gidecegimiz yer gerci kapali bir yerdi ancak oturdugumuz yerin tam karsisinda muhtesem Manhattan adasinin sabaha kadar isil isil parlayan gokdelenlerini seyretmek istiyorduk. Neyse ki aksam hava acti ve bu dilegimiz gerceklesti.Tam karsimizda Birlesmis Milletler binasi ,arka planda Empire State ve Chrysler binalari ihtisami ile gozukuyordu. Birlesmis Milletler binasinin hemen arkasinda 2nd avenue’yi 34th Street’e baglayan kosede ise New York’taki Arachnortaranimiz altin kubbesi ile bize gurur veriyordu. Dostca bir sohbet Icinde gerceklestirdigimiz yemek en sonunda Sireli Badriark Hayr’imizin kestigi dogum gunu pastasi ile mutlu bir sekilde
son buldu. Hepimiz bir bolsahay olarak New York’ta Istanbul’daki
Kardeslerimiz ve cemaatimiz icin elimizden geleni yapacagimizi
Badriarkimiza soz verdik ve Badriarkimizin tekrar New York’a
ziyareti sirasinda tekrar bulusmak uzere ayrildik.

Sireli Badriark Hayr’miza nice mutlu , sihhatli bir omur
diliyoruz. “

Berc Manukoglu


Resimdekiler Berc-Talin Manukoglu, Hilda Adil, Jermen Adil , Kevork-Rita Keskinyan(Dagdelen), Hampar-Tamar Kayserian(Malhas)

Yorumlar kapatıldı.