İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fazilet Partisi kapatıldı

Sabah: Fazileti İki Kadın Yaktı

Anayasa Mahkemesi, Fazilet’i Merve Kavakçı ve Nazlı Ilıcak’ın türban şovu yüzünden kapattı
İmaj için geldiler ama partiyi bitirdiler
Tarih: 3 Mayıs 1999… Türbanlı Merve Kavakçı, yemin etmek için Nazlı Ilıcak eşliğinde arka kapıdan Meclis’e girdi ve kıyamet koptu: Ecevit kürsüye fırlayıp “Burası devlete meydan okunacak yer değildir” diye haykırdı… Kavakçı yemin edemeden Meclis’ten ayrıldı ama Fazilet için film o an koptu. Kapatma davasını açan dönemin Başsavcısı Vural Savaş bu olayı “Erbakan’ın planladığı sabotaj” diye niteledi… Böylece Milli Görüş’ün 30 yıllık tarihinde “İmaj yenilemek” için Meclis’e taşınan iki kadın milletvekili Fazilet’in sonu oldu.

Haberin devamı >>

Ntvmsnbc: Siyasette yeni dönem

Fazilet’in kapanması siyasi dengeleri değiştiriyor. Meclis’te grup sayısı 4’e indi, DYP ana muhalefet. Komisyonlarda iktidarın gücü artacak. FP’liler iki ayrı partide örgütlenecek. Meclis’te yeni transferler bekleniyor. Karar, Batı’dan tepki gördü.
Anayasa Mahkemesi’nin Fazilet Partisi’nin kapatılması yönünde aldığı kararın siyaset ve ekonomi üzerindeki etkileri tartışılmaya başlandı.

Haberin devamı >>

Hürriyet: FP’yi de yedi

RP’nin devamından değil, laiklikten kapatıldı
Yüksek Mahkeme’nin, TBMM’ye Ilıcak’ın refaketinde türbanla gelen Kavakçı’yı, FP’lilerin ayakta alkışlamalarını bir numaralı kapatma nedeni yaptı. Kavakçı’nın, ‘‘Türban şovunun’’ laiklik karşıtı eylem olduğuna karar verildi. Yedi FP’linin laiklik karşıtı eylem ve sivri sözleri de kapatma nedeni sayıldı.

Anayasa Mahkemesi, 3’e karşı 8 oyla FP’yi kapattı. TBMM’de Merve Kavakçı’ya refakat ederek ‘‘Türban şovu’’na yol açan FP İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak, ‘‘Laik Cumhuriyet’e aykırı eylemleriyle’’ FP’nin kapatılmasına neden oldu.

Haberin devamı >>

Zaman: Muhalefet kapatıldı

Anayasa Mahkemesi, 3’ü milletvekili olmayan, parti yönetiminde yer almayan 5 partilinin söz ve eylemleri dolayısıyla FP’yi 3’e karşı 8 oyla kapattı.

Kapatma gerekçesi odak!: Anayasa Mahkemesi, FP davasında kapatma kararı verdi. Mahkeme Başkanı Mustafa Bumin, FP’nin, laik cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri nedeniyle temelli kapatılmasına karar verildiğini bildirdi.

Haberin devamı >>

Milliyet: Merve yaktı

Beyan ve eylemleriyle partinin kapatılmasına neden olan Nazlı Ilıcak ile Bekir Sobacı’nın milletvekillikleri sona erdirildi. Merve Kavakçı, Nazlı Ilıcak, Bekir Sobacı, Ramazan Yenidede ve Mehmet Sılay’a 5 yıl süreyle siyasi yasak getirildi.

Haberin devamı >>

Radikal: Demokrasi yarası

Siyasetçilerin Anayasa değişikliklerinde gecikmesi Türk demokrasisine pahalıya patladı. FP, ‘irticai faaliyetlere odak olmak’tan kapatıldı, Ilıcak ve Sobacı’nın milletvekilliği düştü

Haberin devamı >>

Yorumlar kapatıldı.