İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kanada Ermenileri Toplumu İçin Tarihi Bir Gün

Bundan bir yıl önce, Kanada Posta Bakanı Andre Uale , ülkenin ilk Ermeni asıllı milletvekili Sargis Asaturyan tarafından Ermenistan’da Hıristiyanlığın devlet dini olarak kabul edilmesinin 1700’üncü yıldönümü anısına pul basılması önerisini almıştı.

Ann Debby Adams adlı ressama eski Ermeni elyazmalarından ilgili resimler seçmesi görevi verildi. Adams, Sargis Pitsak tarafından 1420’de çizilen “Hz. İsa’nın Kudüs’e girişi”ni Hrayr Baze Haçeryan’ın 1998 tarihinde resmini çektiği Ermeni Haçkarlarla birlikte beğendi. Sonuç, 16 Mayıs’ta Sargis Asaturyan ve Ottova Ermeni Kültür Birliğinin, Kanada Parlamentosu sergi salonunda düzenlediği bir açılış kokteyli ile Kanada Parlamentosu üyelerine, topluma ve Ermenilere sunuldu.

Salona bitişik odalarda Y. Minasyan’ın Ermeni pulları ile P. Fenerci’nin Ermeni zarfları sergisi yer aldı. Bu iki koleksiyonda müzeye konulacak değerdeydi. Ziyaretçilerin en çok dikkatini, Ermeni dans eden kızlar ile Kanada atlı polislerin ilk Ermeni üyesi Kırmızı üniforma ve siyah gözleriyle Geğam Bayraktaryan çekti. Kokteyle Kanada Başbakanı Jean Chretian daha geç geldi ve yaptığı konuşmada Ermeni asıllı parlamento üyesi Sargis Asaturyan’ı verimli çalışmalarından dolayı övdü. Başbakanın ayrılmasından sonra, Sargis Asaturyan, 1700’üncü yıldönümü pullarının oluşturulması fikri ile gerçekleştirme süreci hakkında konuştu. Daha sonra Bakan Andre Uale ile Geğam Bayraktaryan yeni oluşturulacak pulları tanıtan perdeyi indirdiler. Bu örneklerden her ziyaretçi birer tane damgalı ilk gün pulları hediye edildi. . 3 milyon adet olan Pullar 47 değerde, Kanada potasının günlük işlemlerinde kullanılacak.

Daha sonra sanat konseri yer aldı. Burada piyanist Gevorg Antonyan ve solist Lara Fıstıkçıyan ile Arpi Meras’ın “Armenia” halk dansları topluluğu Komitas ve Babacanyan’ın eserlerinden bölümler sundular.

Garbis Armen- Ottova Ermeni Kültür Birliği

Yorumlar kapatıldı.