İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Mesrob II Los Angeles’de

Turkiye Ermenileri Patrigi Mesrob II, refakatcisi Der Drtad
Kahana Uzunyan ile birlikte, 12 Haziran 2001 aksam saat 9.20 de
(yerel saat ile) Los Angeles’a geldi.

Los Angeles Havaalaninda, ABD Ermeni Bati Kiliseleri Lideri
Vace Arkyebisgobos Hovsepian’in yurt disinda olmasi nedeniyle
Vekili Der Arsak Kahana tarafindan karsilandi. Karsilama toreninde:
Der Arsak Kahana Baskanliginda, Ectmiatsnagan Tem’e bagli kiliselerin tum papazlari, Antiliasian Tem temsilcisi, OIA Ana Yontim Kurulu Baskani Dr. Vahram Biricik ve Y.K. uyesi Sn. Hovsep Ardic. Kiliseler ve diger cemaat kuruluslari Yonetim Kurullari temsilcileri ve Patrik Mesrob II ve Der Drtad Kahana’nin yakinlari hazir bulundular.

Geleneksel “Ekmek ve Tuz” un okunmasi toreninden sonra, Patrik Mesrob II, ekmekten bir parca kopardi, tuza batirdi ve tatti. Daha sonra tum grup, “Hrasapar” toreni icin Havaalanina en yakin Kilise olan Surp Hagop kilisesine geldiler. Giriste Kilise Hovivi Der Arsak Kahana ve Surp Hagop Kilisesi Tagaganlari tarafindan karsilandi. Paresnorh Istepan Sargavak Gozumyan yonetiminde, Hacaduryan, Hovsepyan ve Gomidas Yerkcahump uyelerinden olusan koronun okudugu, “Hrasapar” ile Tapor Kiliseye girdi.

Kisa bir ayinden sonra, Der Arsag Kahana Patrik Mesrob II ‘ye Tum Ruhaniler adina “Hos geldiniz” dedi. Patrik Mesrob II de, Los Angeles’ta bulunmanin memnuniyetini belirtti, kisaca 1700 cu Yil’in onemi ve son Kayseri ve Antakya gezileri ile ilgili bilgiler verdi. Dini toren sonunda, Der Arsag Kahana, halki Kilisenin yanindaki Gogyan Sirah”a Kilise Kadinlarkolu tarafindan hazirlanan kahve masasina davet etti.

Der Arsak Kahana, salonda bulunanlari kisaca tanittiktan sonra, Patrik Mesrob II, Los Angeles’a gelisi hakkinda kisa bilgiler verdi. Daha sonra Patrik Mesrob II dinlenmek uzere salondan ayrildi.

Yorumlar kapatıldı.