İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tandoğan’da ’Ermeni Soykırımı’ mitingi

Sözde Ermeni soykırımı iddialarını protesto etmek amacıyla Tandoğan Meydanı’nda, “Ermeni Soykırımını Red ve Ulusal Bağımsızlık” mitingi düzenlendi.

Tandoğan Meydanı’na bağlanan yollar, miting nedeniyle sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Mitinge katılanlar, 4 güvenlik noktasından geçirilerek meydana alındı. Tertip Komitesi, sadece Türk Bayrağı taşınmasına ve belirlenen sloganların atılmasına izin verdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mitingde, Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Baş, bir konuşma yaptı. Ermeni soykırımı iddialarının yanı sıra Türkiye’nin ekonomi ve dış politikalarını eleştiren Baş’ın konuşması, “İşte Bayrak, İşte Lider”, “İşte Millet, İşte Lider”, “Bu Vatan, Bu Millet Seni Bekliyor”, “Gel de Gelelim, Oy İste Verelim” sloganları ile kesildi.

Baş, Fransa Parlamentosu’ndan, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yasanın geçtiğini anımsatarak, “Bu, Maraş’ta, benim anamın örtüsüne el uzatan el değil mi, ne zaman dost oldu. Buna, bizim literatürde, ’Sen rüya görüyorsun’ derler. 40 yıllık yani, nasıl olur kani” diye konuştu.

Baş, 1789 Fransız Devrimi’ne kadar, Ermeniler ile Osmanlılar arasından su sızmadığını , ancak Ermeniler’in, 1886’da Hınçak, 1896’da da Taşnak teşkilatlarını kurarak, 1 milyon 500 bin Türk’ü katlettiğini söyledi. Ermeniler’in, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’ni, cehenneme çevirdiğini belirten Baş, Ermeniler’in şimdi de toprak istemeye hazırlandıklarını söyledi.

Milli bir siyasi politikayı hayata geçirme zamanının gelip geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Baş, Avrupa Birliği’ne katılımın, ülke bağımsızlığını yok edeceğini ileri sürdü. Miting nedeniyle Tandoğan Meydanı yaklaşık 7 saat trafiğe kapatıldı.

Yorumlar kapatıldı.