İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni kadının 42 yıllık hasreti bitti

İnanç turizmi için Türkiye’de bulunan ABD’li Ermenilerden bir grup, Kayseri’deki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni kilisesinde, yarın yapılacak ayinden önce kiliseyi gezdiler.

Ermeni asıllı ABD’li grup, İstanbul’daki iki günlük gezinin ardından, bugün Kapadokya bölgesi ile Kayseri’ye geldi. Doğup büyüdükleri Kayseri’yi görmek için Kapadokya’daki tarihi ve turistik merkezler yerine, Kayseri’yi tercih eden grubun bazı üyeleri, Seyit Gazi Mahallesi’nde bulunan Tarihi Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ni ziyaret ettikten sonra, kilisenin bitişiğindeki Tacettin Veli Mahallesi’ni gezdiler.

Kayseri’den 8 yaşındayken ayrıldığını, inanç turizmi çerçevesinde düzenlenen gezi sayesinde 42 yıl sonra doğup büyüdüğü evi görme olanağını bulduğunu belirten ABD’li ev hanımı Ann Maria Sanag, harabe haline dönen evini gezerken oldukça duygulandı.

Kendisinin ve akrabalarının evinde fotoğraf çektiren Sanag, mahallede oturan yaşlı kadınlarla sohbet etti. Kendisini Nirzenin Yusuf adlı kasabın torunu olarak tanıtan Sanag, yaşlı kadınlarla, aradan yıllar geçmesine rağmen çocukluk anılarını yenileme fırsatı buldu. Sanag, yıllar sonra mahallesinin fazlaca değişmediğini, ancak harabeye dönen evlerine üzüldüğünü söyledi.

Bu arada, ABD’li Ermeni komşusunu tanıyarak, görüşmek istediğini belirten Fatma adlı bir kadının kiliseye girmesine kilise yetkilileri tarafından izin verilmedi.

“AMAÇ SADECE TURİZM”

Başpapaz Ayvazyan, gazetecilerin sorusu üzerine, yarın Kayseri’de yapılacak ayine hazırlanmak için bugün Kayseri’ye geldiklerini belirtti. Ayvazyan, bazı basın organlarında ABD’li Ermenilerin Türkiye’ye geliş amaçlarının çarpıtıldığını öne sürerek, “bu tür haberlerin tamamı gerçek dışı. Bu grubun tek amacı inanç turizmi. ABD’li Ermeniler sadece Türk turizmine katkı sağlıyorlar. Bu grubun gelişi nedeniyle Türkiye adına mutlu olmak gerekir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.