İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bedoyan, oteli açmaya kararlı

Ermeni asıllı ABD’li Victor Bedoyan, Van’da bir ay önce ‘Vartan’ adıyla açtığı iki yıldızlı otelin, işletme belgesinin
‘yönetmeliğe uygun tadil edilmediği’ gerekçesiyle Turizm Bakanlığı’nca iptal edilmesi üzerine, “Eksikleri tamamlayıp oteli açmaya kararlıyım” dedi.

1 milyon dolarlık yatırım yaptığını belirten Bedoyan, hukuk savaşı başlattığını söyledi. Bedoyan, Ermenicede ‘zafer’ anlamına gelen ismi otele 20 yaşındaki oğlu ‘Vartan’ın adından esinlenerek verdiğini, bunun bazı çevrelerce farklı değerlendirildiğini belirtti. Bedoyan, “Türkiye’ye yatırım için geldim. Ben de şirket kurup otel işine girdim. Gerekli tüm yasal formaliteleri yerine getirdim. Ancak beklenmedik engellerle karşılaştım. Yaşanan durum hem benim hem de Türkiye için üzücüdür” dedi.

‘Anlayacağımız dille anlatsınlar’

Bedoyan, eşi Christian ve oğlu Vartan’la birlikte yaptığı açıklamada, “Ben Amerika vatandaşıyım. Burada ticaret yapıyorum. Otelin eylül ayına kadar olan rezervasyonları iptal oldu. Eğer turizm açısından bir sıkıntı varsa, anlayacağımız bir dille anlatsınlar” çağrısında bulundu.

Bu arada, otel kriziyle ilgili olarak ABD’de internette açılan http://www.wickenburg.com/turkey/turkish_harassment.htm adresli web sayfasında, Bedoyan kastedilerek, Van’daki Wickenburglu işadamının Türk polisince taciz edildiği iddiasına yer verildi.

Yorumlar kapatıldı.