İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aliyev’den Karabağ Ermenilerine İzin Yok

Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları, Bağımsız Devletler Topluluğu Zirvesi öncesinde, Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te biraraya geldi. Bu arada Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ile Karabağ sorununun çözüm süreci çerçevesinde yapacağı görüşmelere, Karabağ’daki Ermeni temsilcilerinin de katılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Aliyev ve Koçaryan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önderliğinde, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Zirvesi öncesi Minsk’te biraraya geldi. “Zaslavl” devlet ikametgahındaki toplantı, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Rusya Dışişleri Bakanı İgor İvanov, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, iki liderin buluşmasından, önemli bir ilerleme çıkmasının beklenemeyeceğini belirtti. İvanov, “Ancak Azeri ve Ermeni liderleri arasındaki her toplantı, çözüm arayışları yönünde önemlidir. Barış için hiçbir şans kaçırılmamalıdır” görüşünü dile getirdi.

Bu arada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Minsk’e hareketinden önce Bakü’de yaptığı açıklamada, Cenevre’de yapılması planlanan barış görüşmelerinin, kendi isteğiyle ertelenmediğini söyledi. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki Karabağ sorununa çözüm getirebilecek bir teklif sunması beklenen, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT bünyesindeki Minsk Grubu’nun Fransız eşbaşkanının, “Görüşmelerin ertelenmesini, iki ülke cumhurbaşkanları istedi” şeklindeki açıklamasını da değerlendiren Aliyev, “Belki Koçaryan’ın bu yönde bir isteği olmuştur” dedi.

Yorumlar kapatıldı.