İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aliyev, Dağlık Karabağ ile Doğrudan Görüşmelerden Bahsediyor

Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev BDT zirvesine katılmak için 31 Mayıs’ta Minsk’e hareket etti.

Aliyev Bakü havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada zirveden başka RF, Ermenistan ve Ermenistan Devlet Başkanlarının üçlü görüşmelerinin gerçekleşeceğini de söyledi.

Gazeteciler 30 Mayıs’ta OPT tv istasyonunda Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Devlet Başkanı Arkadi Ğukasyan ile yapılan röportaj hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine Aliyev “Böyle bir yayının yayınlanması şaşırtıcıdır”. Ona göre bu durum, söz ve basın özgürlüğüyle açıklanabilir. Aliyev, Arkadi Ğukasyan’ın Devlet Başkanı olarak lanse edilmesi işinde, Ermeni yanlısı kişilerin çabalarının bulunduğunu sanmaktadır. Aliyev bu konuyu Minsk’teki görüşmelerde dile getireceğini de ifade etti.

Aliyev, Ğukasyan’ın Azeri tarafı savaş diliyle konuşuyor açıklamasına yorumda bulunarak, “çatışan taraf Karabağ değil Ermenistan’dır ve bunu da tüm dünya bilmektedir. Azerbaycan, Dağlık Karabağ’ı bir devlet olarak tanımamaktadır ve onunla görüşmelerde bulunamaz. Eğer Ermenistan’ın bağı yoksa bir tarafa çekilsin, sorunu Dağlık Karabağ ile biz kendimiz çözeriz” dedi.

Aliyev ayrıca “Minsk görüşmelerinden sonra Cenevre’de görüşmenin olup olmayacağı anlaşılacak” açıklamasında da bulundu.

Yorumlar kapatıldı.