İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MANUKYAN’IN MİRASI DERT OLDU

“Genelev patroniçesi“ ve “Pera kızı“ olarak tanınan vergi rekortmeni Matild Manukyan`ın tek varisi olduğu öne sürülen oğlu Kerope Çilingir, annesinden kalan malları kullanabilmek amacıyla veraset davası açtı.

Kerope Çilingir`in avukatı Gülşat Cömert Palazoğlu tarafından Şişli 4. Sulh Hukuk Mahkemesi`ne verilen dilekçede, Matild Manukyan`ın 1939 yılında Aram Çilingir ile evlendiği ve bir yıl sonra da Kerope Çilingir`in doğduğu belirtildi.

Matild Manukyan ile Aram Çilingir`in 1943 yılında boşandıkları kaydedilen dilekçede, 16 Şubat 2001 tarihinde ölen Manukyan`ın tek varisinin Kerope Çilingir olduğu öne sürüldü.

Dilekçede, Kerope Çilingir`in veraset vergi beyannamesi verebilmek ve diğer resmi işlemlerinde kullanmak üzere veraset ilamına ihtiyacı olduğu kaydedildi. Davanın görülmesine, önümüzdeki günlerde başlanacak.

HİZMETÇİSİNDEN DE DAVA

Bu arada, Matild Manukyan`ın yanında çalışan Elif Serbest`in de, çalıştığı süre içerisinde sigorta primlerinin ödenmediği gerekçesiyle İstanbul 4. İş Mahkemesi`nde dava açtığı öğrenildi. Elif Serbest`in, Manukyan öldüğü için davalı taraftan muhatap bulunabilmesi için de yine Şişli 4. Sulh Hukuk Mahkemesi`ne başvurduğu ve varislerin belirlenmesini istediği anlaşıldı.

Yorumlar kapatıldı.