İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ASALA şehidi için maaş ricası

Hürriyet’in haberine göre, Dışişleri Bakanlığı’nda görev yaparken şehit edilen 34 kişinin yakınlarına Devlet Övünç Madalyası verildi. Acı anıların tazelendiği törende, hüzün ve gözyaşı vardı.

Törende 1982’de şehit edilen Orhan Gündüz’ün eşine şehit maaşı bağlanmadığı da ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Sezer, olayı öğrenince ‘bu işe bakacağım’ dedi.

Devlet Konukevi’nde Dışişleri şehitleri için madalya töreni düzenlendi. Törende, Dışişleri’nin 34 şehidinin aileleri ile 3 malül diplomata övünç madalyası verilirken, terör olaylarında yaralanan 16 Dışişleri mensubuna da Dışişleri Üstün Hizmet Plaketi verildi. 1982’de şehit edilen Fahri Başkonsolos Orhan Gündüz’ün ailesi adına madalyayı alan emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ’ın bir ricası ise yürekleri bir kez daha burktu. Gündüz’ün eşi Meral Gündüz’e şehit maaşı bağlanmamıştı. Cumhurbaşkanı Sezer, kendisinden bu konuda yardım isteyen Elekdağ’a ‘ilgileneceğim’ sözü verdi.

MAAŞ BAĞLAMADILAR

Gündüz’ün Devlet Övünç Madalyası’nı dün ailesi adına Cumhurbaşkanı’nın elinden alan emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ, Hürriyet’e, ‘‘Ben Washington’da büyükelçi iken, merhum Gündüz, Boston’da fahri başkonsolosumuzdu. Çok fedakar, çok sevilen bir insandı. 1982 Mayıs’ında Ermeniler tarafından öldürüldü. Ancak, bugüne kadarki bütün gayretlerime karşılık eşine bugüne kadar şehit maaşı bağlatamadım’’ dedi.

EŞİ, ABD’DE YAŞIYOR

Gündüz’ün eşinin Amerika’da bulunduğunu belirterek, ‘‘Ancak, düşünüyorum da, devlet olarak 2 bin dolar ödeyip, kendisini bu törene getiremez miydik?’’ diyen Elekdağ, Gündüz’ün eşinin şehit maaşı sorununu Cumhurbaşkanı’na da aktardığını söyledi. Elekdağ, Sezer’in de ‘‘bu işe bakacağım’’ diyerek konuyla ilgilendiğini bildirdi.

Elekdağ, ‘‘Ailesine neden şehit maaşı bağlanmadı? Fahri başkonsolos olmasından ötürü mü?’’ sorusu üzerine de, ‘‘Fahri başkonsolos olmasından ötürü olabilir. Ama kendisi 18 yıl bu görevi yaptı. Ailesine şehit maaşı bağlanmaması korkunç bir şey. Çok üzüntü verici bir olay. Fahri boşkonsolos olmasının buna bir mani teşkil etmemesi gerekir’’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.