İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kazak Cumhurbaşkanı Erivan’da

Nazarbayev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, “Ermenistan’a tam bir güven ve saygı duyuyoruz” dedi. Ermenistan Cumhurbaşkanı ile çok uzun bir zamandır tanıştıklarını söyleyen Nazarbayev, iki ülke arasında sorun yaratacak bir mesele bulunmadığını belirtti.

“Taraflar arasında, çözülmesi gereken bir sorun yok” diyen Nazarbayev, Koçaryan ile bölgedeki son gelişmeleri ve tarafların izlediği uluslararası siyaseti değerlendirdiklerini kaydetti.

Nazarbayev, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Yukarı Karabağ sorununun çözüme ulaşmasıyla Kazakistan ile Ermnistan arasındaki ticari-ekonomik ilişkilerin daha üst bir seviyeye taşınacağına dair inancını vurguladı.

Söz konusu sorunun çözümlenmesi halinde Ermenistan ile Hazar Denizi üzerinden ticaret yapabileceklerini söyleyen Nazarbayev, Kazakistan-Ermenistan arasında kurulması planlanan henüz oluşum aşamasındaki hükümetlerarası komisyonun, iki ülke ilişkilerini ticari anlamda geliştireceğini kaydetti.

Koçaryan ile Nazarbayev, görüşmelerin ardından, iki ülke işbirliğini öngören bir dizi protokole de imza attı.

Yorumlar kapatıldı.