İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘ARMENIAN CONSTANTINOPLE’ Konferansı UCLA’da düzenlendi…

Prof.Richard G.Hovannisian tarafından düzenlenen
“Armenian Constantinople” Konferansı, ABD ve Dünyanın çeşitli
ülkelerinden içlerinde Ermenilerin ağırlıklı olduğu 27 bilim adamının katılımı ile 19-20 Mayıs tarihlerinde, UCLA/Dickson Auditorium’da gerçekleşti. Konferansa çok sayıda izleyicinin de katıldığı gözlendi.

Konferans 19 Mayısta, Prof.Richard G. Hovannisian’ın açılış konuşması ile başladı. Daha sonra sıra ile tum konuşmacılar konuları hakkında kısa bilgiler vererek, onları sahneye davet etti. Prof.Hovannisian açılış konuşmasında da belirttigi gibi “Armenian Constantinople” Konferansı bir haftadan uzun sürebilirdi, ancak sınırlı olanaklar içinde iki güne sığdırıldı. Konuşmacılar konularını sadece yirmi dakika içinde anlatmaya çalıştılar. Bu nedenle bazı konular yüzeysel kaldı.

Organizasyonu başarı ile gerçekleştiren tüm bilim adamlarını Prof.Richard G.Hovannisian’ın şahsında kutlar, gelecekteki çalışmalarında başarılar dileriz.

Fotoğraflarda UCLA/Dickson Auditorium’undan manzaraların yanı sıra, altta sırayla Prof.Richard G.Hovannisian ve “İstanbul Emenilerinin müzik dünyası” adlı çalışmasını sunan, Lucina Agbabian-Hubbard, (University of Southern California) gözükmekte…

Yorumlar kapatıldı.