İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman: Sivil seferberlik

Zaman Gazetesi’nin haberine göre, son dönemlerde iç ve dış siyasette sıkıntılı günler yaşayan Türkiye’de, yeni bir stratejik açılımın işlerlik kazandırılmaya çalışıldığı gözlemleniyor. ‘Sivil seferberlik’ olarak adlandırılabilecek bu yeni inisiyatifte, yurt dışında oluşturulacak sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’nin çıkarları aleyhine çalışan lobilere karşı yekvücut hale getirilmesinin amaçlandığı dikkat çekiyor.

Haberin devamı şöyle…

Özellikle sözde Ermeni soykırımı tasarısının Amerikan Temsilciler Meclisi’nde son anda engellenmesi, buna mukabil Fransa parlamentosunda kabul edilmesiyle başlayan süreçte ivme kazanan bu girişim, dün Zaman’da yayımlanan haberle de teyid edilmişti. MGK Genel Sekreteri Org. Cumhur Asparuk ve Tuğgeneral Enver Var’ın çeşitli Avrupa başkentlerinde Türk kuruluşlarının temsilcileri ile toplantılar yaptığı ve ‘Türk Konseyleri’ kurulması yönünde bir çalışma yürüttüğü basına yansımıştı.

Tıpkı Ermeni soykırımı meselesi gibi önümüzdeki dönem Türkiye’nin uluslararası ilişkiler alanında başını ağrıtacak bir diğer konu da Kıbrıs meselesi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türk tezlerine aykırı, Rum tezlerine uygun bir yekilde aldığı son karar, AB’ye üyelik sürecindeki Türkiye’yi ve KKTC yönetimini bir hayli zorlayacağa benziyor.

Dün ajanslardan gelen bir haber, KKTC’de ‘Ulusal Halk Hareketi – UHH’ adı altında sivil bir girişimin hayata geçtiğini gösterdi. Haberde, hareketin amacının ‘KKTC ve Türkiye’ye karşı içten ve dıştan gelecek saldırılara karşı mücadele etmek’ olduğu; örgütün KKTC genelinde ve yurtdışında örgütlenmesini tamamladığı belirtildi. Örgütün yayımladığı bildiride, özellikle ‘yolsuzluk’ kavramına atıfta bulunması, Türkiye’nin ve KKTC’nin hayati çıkarlarının korunması için ‘dış güçlerden ve yerli işbirlikçilerinden gelen yoğun saldırılara karşı her türlü yasal yolla mücadele edecek ve tüm gücüyle bunlara karşı duracaktır.’ ifadesini kullanması dikkat çekiyor.

Yorumlar kapatıldı.