İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şahan Arzruni ile görüşmeye az kaldı.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 29-30 Mayıs’da İstanbul’da konser verecek olan Şahan Arzruni’nin, eski bir konser kitapçığından bilgiler yayınlıyoruz.

İstanbul konservatuarından Ferdi Statzer’in öğrencisi olarak mezun olan Arzruni, eğitimini Juillard Müzik Okulu’nda ve New York Üniversitesi’nden aldığı doktora derecesi ile tamamladı.

Resital ve oda müziği solisti olarak yaptığı ünün yanı sıra Arzruni, besteciliği ve ethnomüzikoloji konusunda yazdığı makalelerle tanınır, bu ünvanlarıyla Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Avusturalya’da turneler yapmış, seminerlere katılmıştır. Ayrıca Avrupa’da, BBC gibi önde gelen radyo-televizyon kurumları için programlar hazırlanmıştır. Birçok başkentte verdiği konserlere ek olarak Beyaz Saray’da ve İngiliz, Danimarka, İsveç ve İzlanda saraylarında verdiği resitaller yer alır.

Etnik bir duyarlılık Arzruni, Ermeni müziğinin kökleri üzerinde araştırmalar yapmıştır. Bu müziğin tanınması için disk sayıtları yapıp, Harvard, Columbia ve Michigan Üniversitelerinde konu ile ilgili makaleler sanmıştır. Rönesans madalyası sahibi piyanist, akademik çalışmaları ve kitaplarıyla da tanınır.

Büyük bir çeşitlilikle yaratıcılığını sergileyen Arzruni, doğduğu İstanbul’da pedagoji ve müzik eğitimi üzerine yazdığı eserlere de tanınır. Beş yıl süreyle de, şimdi yaşadığı New York’da Municipal Broadcasting System için piyano metodları üzerine dizi söyleştiler düzenlenmiştir. Arzruni halen Philips, Varese/Sarabande gibi büyük plak şirketleriyle düzenli kayıtlar yapmaktadır.

Yorumlar kapatıldı.