İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zihinsel ve Bedensel Engelli Çocuklara Yardım Kolu çalışmalarına devam ediyor

Cumartesi günü (12 Mayıs) HyeTert ekibinden Murat Bebir, Sezar Avedikyan, Murat Özkan ve ben (aRman aRtuç) Zihinsel ve Bedensel Engelli Çocuklara Yardım Kolu(ZİBEÇ)’nu ziyaret ettik. Surp Prgiç Hastanesi bünyesinde kendilerine özel bir bölüm tahsis edilmiş olan ZİBEÇ, Hastane Yönetim Kurulu’nun da belli olması ile çalışmalarına tekrar hız veriyor.

Biliyorsunuz ZİBEÇ’in yola çıkış amacı, Surp Prgiç Hastanesi bünyesinde Zihinsel ve Bedensel Engelli çocuklar için bir mekan oluşturmak ve burada engelli çocukları ve ailelerini eğitmek, ayrıca çocukların rehabilitasyonunu sağlamak. Ayrıca da anne ve babanın ölümü halinde bu çocukların koruma altına alınarak barındırılmalarını sağlamak. Bu amaçla yola çıkan ve çoğunluğunu engelli çocukların ailelerinin oluşturduğu ZİBEÇ üyeleri, öncelikle toplum içinde bir araştırma yapmışlar ve sonrasında da projelerini oluşturmaya girişmişler. Konunun uzmanı akademisyenlerinde katkısıyla projeleri büyük oranda tamamlanmış ve artık maddi kaynak oluşturma sürecine de girmişler.

Görüşmemizde, öncelikle Yönetim Kurulu üyelerine HyeTert’i ve yapmak istediklerimiz anlatmaya çalıştık. Sanal bir gazete olmanını ötesinde her türlü kültürel ve sosyal faaliyeti elimizden geldiğince desteklemeye hazır olduğumuzu da kendilerine anlattık. Bu bağlamda kendilerine de yardıma hazır olduğumuzu söyledik.

İlk etapda Başkan Jerry Hrimyan ve diğer üyeler bize bu dileklerimizden ve ziyaretimizden dolayı teşekkür ettiler. Daha sonra Sinayir Yıldız bize bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bazı bilgiler sundu. Tabii çay ve çeşitli, kurabiyeler, kekler, vs. eşliğinde….

Bizden kendileri için bir web sitesi açmamımızı ve burada faaliyetlerini ve açıklamalarını yayınlamak istediklerini belirttiler. Biz de HyeTert içerisinde kendilerini böyle bir alan ayırabileceğimizi ve bize yolladıkları her türlü dökümanı buradan yayınlayabileceğimizi söyledik. Ayrıca kendilerini bir A4’lük bülten çıkarmalarını önerdik. Fotokopi ile de çoğaltılabilecek “düşük maaliyetli” bu bülten sayesinde toplumu kendi çalışmaları hakkında daha iyi bilgilendirebileceklerini ve de bu sayede gerek insan kaynağı, gerekse maddi yönden daha kolay destek bulabileceklerini söyledik. Ayrıca bu konuda yardımcı da olabileceğimiz bildirdik.

Ayrıca onlarla Hastane içerisindeki hukuksal statüleri, teberrular ve bunların yayını, gönüllüler ve nasıl kullanılabilecekleri, yurtdışı ile iletişim ve orta vadede ZİBEÇ’in nasıl yönetileceği gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulunduk. Bizi en çok mutlu eden de toplantı bittiğinde “bugüne kadarki en verimli toplantımız bu oldu” demeleriydi.

En sonunda, tekrar görüşmek dileğiyle toplantıdan ayrıldık.

Sonuç olarak yakında HyeTert’den ZİBEÇ hakkında daha fazla bilgiye ulaşabileceksiniz. Gerek onların faaliyetlerinden gerekse projenin ne aşamada olduğu konusunda sizi bilgilendireceğiz. Bunun dışında gerek maddi, gerekse manevi olarak onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi de bildireceğiz. Eğer siz daha çabuk davranıp onlara yardımcı olmak istiyorsanız zibec@ixir.com adresinden onlara ulaşabilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.