İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Al Gore’un yardımcısı Ermeni lobisinde

Senato’da düzenlenen soykırımı anma töreninde, eski Senatör Bob Dole’a da, soykırımın ABD’de tanınması çabaları dolayısıyla Ermeni kuruluşu tarafından “yaşam boyu başarı” ödülü verildi

ABD başkanlık seçimini kaybeden Demokrat Partili başkan adayı Al Gore’un yardımcısı, Connecticut Senatörü Joe Lieberman, ABD Kongresi’ndeki Ermeni lobisine katıldı. ABD Senatosu’nda, sözde “Ermeni soykırımını” anmak için düzenlenen bir törende, Ermeni lobisine mensup yaklaşık 100 kadar milletvekili ve senatöre katılan, Musevi asıllı Lieberman, burada yaptığı konuşmada, “Siz de bizim gibi soykırımdan kurtulanlarsınız” dedi.

Lieberman, Musevi asıllı bir Amerikalı olarak, “soykırımdan kurtulanların”, kurbanların anısının daima hatırlanması ve dünyanın unutmasına izin verilmemesini özel bir yükümlülük olarak gördüğünü söyledi. Daha önceki yıllarda Kongre’ye gelen Ermeni tasarılarına karşı Türkiye’ye destek veren Lieberman’ın bu “dönüşü”, siyasi çıkar kazanmaya yönelik olarak değerlendirildi.

Ermeniler, bulundukları ABD eyaletlerinde, oy verme şantajıyla hem Demokrat Partili, hem de Cumhuriyetçi Partili milletvekilleri ve senatörleri, sözde soykırım tezlerine destek vermeye zorluyorlar. Bu arada, Senato’da düzenlenen törende, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) tarafından, eski Senatör Bob Dole’a, sözde “Ermeni soykırımının” ABD’de tanınması için gösterdiği çabalardan ötürü, “yaşam boyu başarı” ödülü verildi.

Bob Dole, törendeki konuşmasında ABD, Türkiye ve diğer milletlerin, “soykırımı” kabul etmesi yönünde Ermeni toplumunun ısrarını takdirle karşıladığını söyledi. Dole, ABD Senatosu’nda, 1990 yılında, sözde “Ermeni soykırımının” kabul edilmesi için büyük çaba sarfetmiş ve ABD’den Azerbaycan’a gitmesi gereken yardımın önünü kesen yasaya imza atmış bir isim olarak biliniyor.

Senato’da düzenlenen törene, Rum-Yunan lobisi mensupları da ilgi gösterdi. Törende, Demokrat Parti Maryland Senatörü Paul Sarbanes, Cumhuriyetçi Parti Pennsylvania Senatörü Arlen Specter, Cumhuriyetçi Parti Virginia Senatörü George Allen’ın yanı sıra, Temsilciler Meclisi üyelerinden New Jersey milletvekili Frank Pallone, Cumhuriyetçi Parti New York milletvekili ve Uluslararası İlişkiler Ortadoğu alt komitesi Başkanı Ben Gilman, Demokrat Parti California milletvekilleri Nancy Pelosi ve Xavier Becerra, Cumhuriyetçi Parti Virginia milletvekili Eric Cantor, Demokrat Parti New York milletvekili Joseph Crowley, Demokrat Parti California milletvekili Adam Schiff gibi isimler katıldı.

Yorumlar kapatıldı.