İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenileri anlatan oyun 5 Moliere ödülü kazandı…

“Tiyatro’nun Oscar”ları olarak kabul edilen Moliere ödüllerinden beşini, 1915 tehciri sonrası ABD’ye yerleşen Ermeni’lerin yeni bir hayat kurma çabalarının hikayesini anlatan “Beast on the Moon” (Aydaki Canavar) adlı oyun kazandı.

15. Geleneksel Moliere ödülleri 7 Mayıs günü Paris’de düzenlenen bir tören ile sahiplerini buldu. Sinema’daki Oscar ödüllerinin tiyatrodaki karşılığı olarak lanse edilen ödüllere 7 dalda aday olan Richard Kalinowski’nin Aydaki Canavar’ı 5 dalda ödülün sahibi oldu. Oyun, en iyi aktör (Simon Apcarian), en iyi aktris (Corrine Jaber), en iyi yönetmen (Irina Brook) dışında en iyi set ve yapımcı ödüllerinin de sahibi oldu..

Ödül töreninde konuşan Simon Apcarian 1915 yılında Jön Türkler tarafından düzenlendiği söylenen “sözde” soykırımdan bahsetti. Irina Brook tarafından ilk olarak Londra’da sahneye konan oyun, sonrasında Paris yakınlarında Bobigny’deki bir devlet tiyatrosunda, Lozan’da ve en sonunda yine Paris’deki bir özel tiyatroda sergilendi. Paris’deki uzun süre kapalı gişe oynadı.

Oyunu yazan Richard Kalinowski de ödül töreninde hazır bulundu. Kalinowski, 1915 tehciri sonrası hayatta kalıp, ABD’de yeni bir yaşam kurmaya çalışan Ermenileri anlattığı oyununun kazandığı bu büyük başarının ardından daha uzun süreler sahnelerde olacağından emin olduğunu söyledi.

Yorumlar kapatıldı.