İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet Almanya’dan: ‘Bay D’yi tanıyalım’

Hürriyet’in Almanya baskısında çıkan haberler çoğu zaman Türkiye baskılarına yansımıyor. Ertuğ Karakullukçu’nun 27 Nisan’da yayınlanan bu yazısı da bunlardan birisi. Cem Özdemir’i ve Türkiye Almanya İnsan Hakları Derneği’ni sert bir şekilde eleştiren yazı şöyle…

Köln’deki Ermeni Kilisesi’nde Cem Özdemir ile birlikte konuşma yapan Türk kökenlilerden biri de Türkiye Almanya İnsan Hakları Derneği adına kürsüye çıkan D. adlı kişi olmuş.

Ermeni Lobisi’nin soykırımı iddialarına tam destek veren bu mümtaz memleket evladı, çocukluğunda kendisine “Ne mutlu Türk’üm” sözünün öğretilmesinden şikayetçi olmuş… O arada Hürriyet’e de dil uzatmata yeltenmiş, “Hürriyet gazetesi olayları çarpıtarak yansıtıyor ve aleyhimize kamuoyu oluşturuyor” diye aklınca ağa babalarına ispiyonculuk yapmış… Tıpkı Cem Özdemir’in de daha önce defalarca yaptığı gibi.

Oyun ne kadar açık değil mi?

“Kürt sorunu” haydi günümüze ilişkin bir tartışmaydı; ama şimdi maşallah 85 yıl önceki olayları eşeleyip çarpıtarak çok daha kutsal bir insan hakları mücadelesi veriyorlar!

  • Kimdir bu Türkiye-Almanya İnsan Hakları Derneği’nin yöneticileri?
  • Üyeleri kaç kişidir, kimlerdir?
  • “Türkiye” adını hiç sıkılmadan hangi hakla kullanırlar? Türkiye’de kaç kişiyi temsil etmektedirler?
  • Bu derneğin kurucuları kimlerdir? Dernek olarak gelir kaynakları nedir? “Türk” uyruklarını korumakta mıdırlar?

Açıklasın ki bu insan hakları mücahitlerini kamuoyu daha iyi tanısın.

Ya katledilen Türkler

Ve bay D.’ye sormak gerekir:

  • 1915’teki olaylarda kaç Türk’ün katledildiğini duydunuz mu? O yörelere gidip araştırma yaptınız mı? 900bin diye bir rakamdan haberiniz var mı? O dönemde fanatik ve isyancı Ermeni’lerin katlettiği bu insanların bugün yaşayan yakınlarının hiç insan hakları yok mu?
  • İnsan hakları, evrensel değil mi? Neden yalnız fanatik Ermeni’lerin yanındasınız? Erzurum’daki Ermeni zulmünü lanetleme törenlerine katılmayı, Cem Özdemir ile birlikte oradaki insanların da acılarını paylaşmayı hiç düşündünüz mü?
  • Köln’deki törende Türkçe ve Almanca “Acınızı paylaşıyoruz” yazılı çelenk bırakmışsınız. Ne güzel! Ama bunu Türkiye’deki kurbanlar için de yapmadığınız sürece siz, sadece bir insan hakları hokkabazı olmayacakmısınız? İnsanlar Ermeni Lobisi’nin maşası olduğunuzu, Türkiye’yi karalayarak menfaat sağladığınızı düşünmezler mi? Evrensel “insan hakları” kavramı yara almaz mı?
  • “İnsan hakları” çifte standart ile bağdaşmaz. O halde, Türkiye’ye de buyrun.

Açıklayınız

  • Anadolu’da insanlar niçin hala – çok üzülerek yazıyoruz – “Ermeni gavuru gibi” derler? Hiç bunun, o dönemde çetelerin reva gördüğü vahşetin kalıntısı olabileceği aklınıza geldi mi? Neden Türk mağdurların da yanına koşmuyorsunuz?
  • Size göre 1915 olaylarında kaç Türk, Ermeni’ler tarafından katledildi? Ermeni çetelerinin Rus’larla, Fransız’larla işbirliği yapıp kendi ülkelerini, Türkiye’yi sırtından vurduğunu duymadınız mı?
  • Türk-Ermeni boğazlaşması neden oldu? İnsanlar durup dururken mi birbirlerini kestiler? Doğu’ya gidip hiç oradaki Türkleri de dinlemek ihtiyacını duydunuz mu? Büyükleriniz size hiç mi Ermeni çetelerinin köy bastıklarını anlatmadılar? Doğu’da bugün de o vahşeti anlatan yüz binlerce Türk yalan mı söylüyor?

Ne haddine

Sizi kimse “Ne mutlu Türk’üm” diye bağırtmadı. “Ne mutluı Türk’üm diyene.” O sözün doğrusu budur ve ırkçılıkla hiç ilgisi yoktur. Çarpıtmayın. “Ne mutlu bu toprakta yaşayanlara, Türk’üm diyene” anlamındadır.Dışlayıcı değil, birleştiricidir. Eşitlikçidir. Osmanlı döneminde dışlanan halka sahip çıkan muhteşem bir sözdür… Senin dayatmaya kalkıştığın sözde insan haklarından bin defa daha insanca. Büyük Atatürk’ün o güzelim sözünü çarpıtmaya ve hafife almaya kalkışmak, senin gibi bir maşanın ne haddine?!

Ve ne haddine senin, “Hürriyet gazetesi çarpıtıyor” demek… Hangi “gerçeği”; söyle!

Sen, Ermeni Lobisi’nin ve dini siyasete alet eden bir kısım Protestan papazlarının koluna girmiş bir insan hakları tüccarısın.

Ve zavallı bir Türk müsveddesisin.

İnsan haklarının “i”sinden bile nasibin yok!

Gerçeğe saygısı olmayanın, kendi vatanına düşman kesilenin, kendi halkına hakaret edenin insanlık ile de, hak ile de ilgisi olamaz.

İşte Almanya’nın göbeğinde ırkçı tohumlar ekiyorsun, toplumları birbirine düşman ediyorsun, Türk karşıtlığını kışkırtıyorsun ve toplumsal huzura çomak sokuyorsun…

Hangi “insan hakları” kardeşim?

Senin tipindeki yaratıklar, olsa olsa insanlığın yüz karası olurlar.

Ve son bir soru sana:

Vatan haini, kime denir?

Yorumlar kapatıldı.