İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ANADOLU’YA IKINCI JUBILE ZIYARETI

Ermeni Kilisesi’nin Ermeni Krali 3. Drtad tarafindan resmen taninmasinin 1700’uncu yildonumu vesilesiyle Anadolu’ya duzenlenen ikinci ziyaret 7 – 10 Haziran tarihlerinde gerceklesiyor.

Ikinci jubile ziyareti Ic Anadolu’da Kayseri, Guney Anadolu’da ise Iskenderun ve Antakya yorelerini kapsiyor.

7 Haziran Persembe gunu ziyaretciler Kapadokya kiliselerini gezecekler.

8 Haziran Cuma gunu, Patrigimiz 2. Mesrob Hazretleri Kayseri Surp Krikor Lusavoric Kilisesi’ndeki torenlere riyaset edecekler.

9 Haziran Cumartesi ogleden once, son Adana depreminde hasar goren ve Patrikligimizin maddi katkilari ile onarilan Iskenderun Surp Karasun Mangants Kilisesi, Patrik Hazretleri tarafindan yeniden ibadete acilacak ve ilk Surp Badarak sunulacak. Ayni gun ogleden sonra Antakya’daki Surp Bedros (Sen Piyer) magara-kilisesi, dunyaca unlu mozaik muzesi, Katolik ve Ortodoks kiliseleri gezilecek.

10 Haziran Pazar ogleden once Musadag Vakiflikoy Surp Astvadzadzin Kilisesi’nde Surp Badarak sunulacak. Ogleden sonra Titus tuneli, Sen Simeon Stilit Manastiri ve Teknepinar gezilecek. Aksamustu ise koyde festival duzenlenecek.

Bu gezinin bir bölümüne Amerika’dan gelen kilise uyeleri de katilacak olmakla beraber, Haziran ayinda Patrikligimizin sorumlulugunda duzenlenen tek jubile ziyareti yukarida belirtilen zaman ve guzergahta gerceklesecektir. Patrikligimiz herhangi bir turizm sirketiyle ticari anlasma icersinde olmayip, arzulayanlar bu ve benzeri gezilere diledikleri sirketin hizmetlerinden yararlanarak katilabilirler.

Patrikligimiz tarafindan yurticinde duzenlenen ve Patrik Hazretlerinin katilacaklari diger geziler ise soyledir:

***1 Eylul 2001 Izmit ve Iznik gezisi
***13-17 Eylul 2001 Kars, Ani, Aradzani, Van, Nareg, Varak (Erek), Aghtamar, Gduts (Carpanar), Aghpag (Baskale) gezisi
***12-15 Ekim 2001 Gaziantep, Urfa, Diyarbakir, Derik, Mardin gezisi

Yorumlar kapatıldı.