İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ALMANYA RUHANI ONDERI BEKCIYAN SRPAZAN ISTANBUL’DA

Almanya Ermenileri Basepiskoposu Karekin Bekciyan Srpazan 30 yil aradan sonra ilk defa yurda dondu. Patrigimiz 2. Mesrob Hazretlerinin davetiyle 13 Mayis Pazar gunku Tbrevank gunune katilmak uzere gelen Basepiskopos Karekin Srpazan, Tbrevanklilar tarafindan Harbiye’deki Hilton otelinde konuk ediliyor.

Basepiskopos takdis edildikten sonra Patriklik makamini ilk olarak ziyaret ettigi icin, Karekin Srpazan 5 Mayis Cumartesi gunu saat 20:00’de Beyoglu’ndaki Surp Yerrortutyun Kilisesi’nin girisinde “Hrasapar” toreniyle karsilandi. Ruhani Kurul Baskani Aram Srpazan’in baskanligindaki tum rahipler ve papazlar Karekin Srpazan’i ozel ilahiler ve gecitle kilisenin horanina kadar eslik ettiler. Horanin onunde Patrigimiz, konuk basepiskoposu kucaklayarak, kendisine “hos geldiniz” dediler.

Patrik Hazretleri ile Basepiskopos Karekin Srpazan birlikte mezmurlari okuduktan sonra, Patrik Hazretleri bir konusma yaptilar. Zadig doneminin 40 gun devam ettigini animsatan Patrigimiz, Karekin Srpazan’in sonunda yurda dondugu icin bu donemin daha da senlendigini, tum din gorevlilerin mutlu oldugunu, artik Karekin Srpazan’in her yil, hatta yilda birkac defa Istanbul’a gelmesini umduklarini soylediler. Karekin Srpazan’in Cumhuriyet doneminin buyuk ruhani onderlerinden 81’inci ve 82’inci Patriklerimiz Trabzonlu Karekin ile Yozgatli Sinork’un talebesi oldugunu animsatan Patrik Hazretleri, bu iki buyuk patrigin ekolunun takipcisi olan her din gorevlisinin Istanbul’da daha da sevilip sayilacagini soylediler.

Basepiskopos Karekin Srpazan ise boylesine sicak ve yuksek duzeydeki bir karsilamanin kendisi icin gercekten surpriz oldugunu soyleyerek, Patrik Hazretlerine, ruhanilere ve torende hazir bulunan herkese tesekkur etti. Rabbin dirilisinden elli gun sonra Kutsal Ruh’la guclenen havarilerin dunyanin her yanina yayildiklarini, ancak ayni Ruh’u tasidiklarini soyleyen Karekin Srpazan, Tbrevank’ta yasanilan anilarin zengin oldugunu, ve dunyanin her kosesine yayilan Tbrevanklilarin da ayni ruhta olduklarini soyledi. Srpazan, “Her yil yurtdisindaki Tbrevank toplantilarina ve sevgi sofralarina katildim, bu yil da Istanbul’a geldim” dedi.

Torenden sonra, Apik Hayrabetyan baskanligindaki Beyoglu Kilisesi Vakfi Yonetim Kurulu uyeleri, Basepiskopos Karekin Srpazan’in onuruna Naregyan salonunda bir sevgi sofrasi verdi.

Cocuklugunun gectigi kilisede dualara katilmak arzusunu Patrik Hazretlerine belirten Basepiskopos Karekin Srpazan, pazar gunu Ferikoy Surp Vartanants Kilisesi’ndeki Surp Badarak’i sundu ve vaaz etti.

Basepiskopos Karekin Srpazan, 25 Mayis’a kadar Istanbul’da bulunacak.

Yorumlar kapatıldı.