İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

’Asala’ Amerikalılara anlatıldı

NetBul’un haberine göre, ABD’nin Maryland eyaletindeki Deniz Akademisi’nde düzenlenen terörizm konulu uluslararası konferansa Türkiye adına katılan öğretim görevlisi Ferhat Kutlucan, Amerikalılara Ermeni terör örgütü ASALA’nın gerçek yüzünü anlattı. Haberin devamı şöyle…

ABD’nin en iyi 180 üniversitesinden en seçkin 200 öğrenci ve öğretim görevlisinin davet edildiği konferansa 30 yabancı ülkeden gelen delegeler katıldı.

New York Manhattan College’de öğretim görevlisi olan Ferhat Kutlucan, konferansa 1970 sonları ve 1980 başlarında ASALA’nın Türk diplomatlarına ve sivillerine yönelik saldırılarını, yabancı ve yerli basın haberleri, belge ve resimler eşliğinde gözler önüne serdi. Kutlucan, konferans süresince düzenlenen 6 yuvarlak masa toplantısında da başarılı sunumlarda bulundu ve dedesi Ermeni olan Amerikalı bir delegeyi ASALA’nın bir terör örgütü olduğu konusunda ikna etti.

Yuvarlak masa toplantılarında PKK terörünü de dile getiren Kutlucan, özellikle Anadolu Ajansı’nca sağlanan ve teroristlerin katlettiği yeni doğmuş iki bebeğin haince kurşunlanan cesetlerini gösteren resimlerin delegeler arasında nefret uyandırdığını söyledi. Kutlucan, “Böylece PKK’nın sadece Türk askerine karşı değil, sivil Türk vatandaşlarına karşı da haince saldırılar düzenlediği kesinlik kazandı” dedi.

ABD’de iş idaresi mastırını birincilikle tamamlayan Kutlucan, eski Amerikan başkanlarından Jimmy Carter’ın Afrika projesinde görev almıştı.

Yorumlar kapatıldı.