İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırımı yalanlayan toplantı

NTVMSNBC’nin haberine göre, Bremen Türk-Alman Derneği’nde yapılan toplantıda, Atatürk Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan, tarihi gerçekleri ortaya koyan bir video filmi gösterildi. Haberin devamı ise şöyle…

Tarihçiler tarafından Almanca olarak hazırlanan “20. Yüzyılda İnsanlık Trajedisi” adlı filmde, Ermeni tezleri çürütülerek, asıl Ermeni çetelerinin Ruslarla müttefik olup Türk halkını çoluk çocuk demeden katlettikleri anlatıldı.

Erzurum, Kars ve Van’da ortaya çıkartılan Türklere ait toplu mezarların bunun kanıtı olduğu vurgulanan filmde, 1 milyondan fazla Türk’ün Ermeniler tarafından katledildiği, aslısız iddialarla bir yere varılamayacağı, barışmanın hem Türklere hem de Ermenilere fayda sağlayacağı belirtildi.

Türk-Alman derneği Başkanı Taner Terzibaş, filmin gösteriminden sonra yaptığı konuşmada, gerçekleri herkesin bilmesini istediklerini belirterek, “Bize bu fırsatı veren Koordinasyon Kurulu Başkanı Yılmaz Güner’e ve kurulun Bremen Koordinatörü Hamza Korkmaz’a teşekkür ederiz” dedi.

Filmin Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği’nin 2. Başkanı Ali Hemgünşen tarafından daha çok Almanlara yönelik yapılacak bir konferansta gösterileceği bildirildi.

Filmi seyreden Türk vatandaşları da “Esas katliamı Ermeniler yapmış. Şimdi hem suçlu, hem güçlüler. Ermenilerin iddialarını tüm dünyaya gerçekleri anlatarak çürütmeliyiz” şeklinde konuştular.

Yorumlar kapatıldı.