İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İranlı Ermeniler yürüdü

10 bin cıvarında İranlı Ermeni bugün başkent Tahran’da yürüyüş yaparak, 1915 “sözde” Ermeni soykırımını protesto ettiler.

Önce Tahran’ın merkezindeki bir kilisenin önünde toplanan protestocular, “Türkiye cinayet isliyor, Amerika himaye ediyor,”faşist Türk devletine ölüm, “Şehit Ermeniler yolunuz devam ediyor” gibi sloganlar atarak daha sonra Birleşmiş Milletlerin Tahran bürosuna doğru yürüdüler.

İran Dini lideri Ayetullah Hameney ve Cumhurbaşkanı Hatemi’nin resimlerini taşıyan Ermeni protestocular, İran’ın da Fransa gibi 24 Nisan’ı “Ermeni soykırımı” günü olarak kabul etmesini istediler.

Geçen seneye göre bu sene 24 Nisan “sözde” Ermeni soykırımı anma törenine daha kalabalık bir grup katıldı.

Ayrıca dün Güney İran Ermenilerinin milletvekili Abramian, İran hükümeti ve parlamentosu tarafından 24 Nisan’ı Ermeni katliamı günü olarak kabul edilmesini istedi.

İran-Türkiye’nin çıkışlı inişli ilişkisine rağmen, iki komşu ülke yetkilileri, ilişkilerin iyileştirilmesi için başarılı adımlar atıyorlar ve dolayısıyla Ermeni milletvekillerinin bu isteğinin kabullenme şansı çok az görünüyor.

MOSKOVA’DA GÖSTERİLER

Az sayıda Ermeni’den oluşan bir grup, Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk Büyükelçiliği önünde, “sözde” soykırımı anma günü bahanesiyle gösteri yaptı.

Moskova valilik yetkililerinden önceden izin alınarak yapılan gösteriye yaklaşık 30 kişi katıldı. Valilik, izin verirken, katılacakların sayısını 45 ile sınırlandırmıştı.

Gösteri sırasında polis küçük çaplı önlem alırken, Büyükelçilik önündeki yolun da trafiğe kapatılmaması sağlandı.

Gösteriye, terör örgütü PKK’nın Moskova’daki faaliyetlerinde sık sık ön plana çıkan birkaç kişinin de katıldığı gözlendi.

Göstericiler sık sık, Daşnaksütyun adlı aşırı uçtaki Ermeni partisinin marşlarını söylediler.

Yorumlar kapatıldı.