İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yahudi Mezarlığı Koruma Altında

BİA’nın Kuzey Ege gazetesine dayanarak verdiği habere göre, köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Bergama Yahudi Mezarlığı, Belediye tarafından temizlenerek koruma altına alındı. Haberin tamamı şöyle…

Belediye Ekipleri, köklü bir tarihi olan Yahudi Mezarlığı üstündeki hurdalıkları , eski ve terkedilmiş arabaları ve tonozları kaldırdı.

Mezarlık bölgesi koruma altına alınarak, Bergama’ya gelen Yahudi turistlerin ve cemaatlerin ziyaretine açılacak.

Bergama Belediyesi, İstiklal Meydanı’nda bulunan ve Yahudilerin ibadet yeri olan Havra’yı da , boşaltarak, temizlemişti . Havra’nın restorasyonu için Belediye’nin temasları sürüyor.

Bergama Belediye Başkanı Akif Ersezgin , temizlenen Yahudi Mezarlığı’nın çevresini telle çevireceklerini belirterek, Bergama’nın köklü, tarihsel geçmişine önem verdiklerini ve geçmişin izlerini bugüne taşımak istediklerini söyledi.

Yahudi Mezarlığının temizlenmesiyle Bergama’daki görüntü kirliliğinin de önlendiğini açıklayan Ersezgin şunları söyledi:

“Bergama tarihinde pek çok uygarlığa başkentlik yapmıştır. Bergama’nın kültür ve inanç zenginliği, inanç turizmi kapsamında bölgemize büyük kazanımlar sağlayacaktır. Hıristiyanların Bazilikası gibi , Yahudilerin de Havra ve Mezarlığına sahip çıkıyor, bu yerleri Yahudi turistlerin ziyaretine açmak istiyoruz. “

Yorumlar kapatıldı.