İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: BM’de sözde soykırım kavgası

Zeynel LÜLE / BRÜKSEL

BM İnsan Hakları Komisyonu’nda ‘‘soykırım kavgası’’ yaşandı. BM’nin Cenevre’deki Ermenistan temsilcisi, soykırımın ‘‘tarihi bir gerçek’’ olduğunu iddia etti ve Türkiye’nin bunu tanıması gerektiğini söyledi. Temsilci daha da ileri giderek Türkiye’nin insan haklarına saygı göstermediğini, bu ihlalini tüm Kıbrıs’ta da sürdürdüğünü söyleyince Türkiye’nin Cenevre’deki BM Daimi Temsilcisi Murat Sungar, bu sözlere büyük tepki gösterdi.

Büyükelçi Murat Sungar, Türkiye’nin soykırım iddialarını hiçbir zaman kabul etmeyeceğini belirtti ve Ermenistan’ın bölgedeki ‘‘saldırgan’’ politikalarını gündeme getirdi.

Azeri topraklarının Ermeni işgali altında bulunduğunu, milyonlarca insanın bu nedenle evlerini terketmek gibi bir felaket yaşadığını belirten Sungar, ‘‘Ermenistan’ın bu saldırgan politikası, kendi halkına da acı çektirmektedir. Başta işgal altında tuttukları Dağlık Karabağ olmak üzere insan hakları ihlalleri hızla artmaktadır. Ermenistan hükümetlerin güven oyu ile değiştiği bir ülke değildir. Parlamentolarda soğukkanlı cinayetler ve rehin almalarla hükümet değişmektedir. Başkalarını suçlamadan önce Ermenistan kendi insan haklarına bakmalıdır’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.