İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KEY WEST’TEKİ GÖRÜŞMELER KARIŞIK GEÇECEK

Ermenistan’da yayınlanan günlük Azg gazetesi haberinde “Aracılar yeni bir belge sunar bu Moskova’da redakte edilir ve gelecekte Avrupa’nın bir başka başkentinde imzalanır.” diyor.

Key West’teki Koçaryan-Aliyev görüşmeleri AGİT -Minsk Grubu eşbaşkanlığı ülkeleri Rusya, ABD ve Fransa’nın temsilcileri Nikolay Gribkov, Carey Cavanaugh ve Jean-Jacques Gaillard’ın doğrudan katılımı ve ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’in inisiyatifiyle gerçekleşecek. Powell görüşmelerin sadece açılışına katılacak ve hemen Florida’dan uzaklaşacak. Bundan sonra aracılar Karabağ çatışmasının yeni bir paket önerisinde bulunacak. Bu paket daha önce öne sürülenlerden olmayıp Devlet Başkanlarının 15 görüşmelerinde elde edilen değerlerin bir yansıması olacak.

“AZG” gazetesinin elindeki verilere göre, Key West görüşmeleri “üç oda” sistemiyle gerçekleşecek. Yani taraflar ayrı ayrı odalarda oturaca ortada aracılar, taraflar arasında mekik dokuyarak görüşmeler giderilecek. Bu mekikler sırasında oluşan belge birikimi Koçaryan-Aliyev’in Moskova’daki 17.görüşmesinde redakte edilecek.

Anlaşmanın imzalanması ise “Özgürlük” radyosunun yerel Key West muhabirinin yorumuna göre bu yaz Paris’te gerçekleşecek. “AZG”ın verilerine göre, eğer iş imzaya kalırsa bu, Avrupa’nın bir diğer başkentinde gerçekleşecek.

Yorumlar kapatıldı.