İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Apo’ya benzeyen tuzluklar

Yabancı ajanslara göre günün en matrak haberi

İngiliz Reuters ajansı, Apo’ya benzeyen tuzluklar haberini tüm dünyadaki abonelerine şöyle geçti:

‘‘Sivil giysili polisler, restoran sahibini gözaltına alırken, 12 adet şişman tipli, bıyıklı, gür kaşlı ve şapkalı tuzluğa el koydular. Polis, tuzlukların Apo’ya benzediğini savunurken, kebapçının getirildiği karakolun amiri, ‘bu ne biçim suçlama. Apo duysa güler’ diye işgüzar polislere çıkıştı.’’

Zeytinburnu’ndaki bir ocakbaşı çalışanı, çarşıda gördüğü tuzlukları aşçısına benzeterek şaka olsun diye tanesi 250 bin liradan satın aldı. Ancak, tuzlukların masada boy göstermelerinden birkaç gün sonra, ocakbaşının sürekli müşterilerinden sivil polisler, tuzlukların Apo’ya benzediğini ileri sürerek, lokanta sahibini gözaltına aldılar. Tuzluklara da el koyan polisler, lokanta sahibini Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdüler. Olayı duyunca şaşıran Emniyet Amiri, ‘‘böyle suç olmaz. Bunu Apo duysa güler. Bırakın adamı gitsin’’ diyerek, polisleri azarladı.

Gözaltındaki tuzluklardan 1 milyondan fazla satılmış

Polisin Apo’ya benzediği gerekçesiyle lokanta sahibiyle birlikte ‘‘gözaltına aldığı’’ tuzlukları üreten firma yetkilileri de şaşkınlık içinde. Tuzluklardan 1 milyon adetten fazla sattıklarını söyleyen firma yetkilileri, ‘‘Biz tuzluklarımızın ekranlarda yemek tarifi veren şişman aşçılara benzediğini sanıyorduk’’ dediler.

Tuzlukları üreten ve pazarlayan Solmaz Mercan Mutfak Eşyaları’nın sahibi Murat Solmazer, ‘‘Bu tuzlukları sanatçı İbrahim Tatlıses’e ve Saddam Hüseyin’e benzeten oldu. Ancak Apo’yu ilk defa duyuyorum’’ diye konuştu.

İki yıl önce tasarlanan ve ‘aşçı tuzluk’ ismi verilen rengarenk tuzlukların patentli olduğunu söyleyen Murat Solmazer, tuzluğu tasarlarken klasik aşçı imajından yola çıktıklarını söylüyor. Aşçıbaşı tuzlukların bugüne kadar yurtiçinde ve dışında 1 milyondan fazla satıldığını ifade eden Solmazer, ‘‘Olayı duyduğumda tabii ben de biraz tedirgin oldum. Biz bu tuzlukların camını Şişe-Cam’dan alıyoruz. Kalıbımızda da plastiğini döküp üretiyoruz. Daha çok ev mutfakları için tasarlanmış bir modeldir. Ev hanımlarını düşünerek yola çıktık. Televizyonlarda yemek tarifleri veren şişman aşçılara benzesin ve sevimli olsun istedik. Hedef pazar ev hanımları idi’’ dedi. Tuzlukların İmralı’da tutuklu bulunan bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a benzetilmesine hem çok güldüğünü hem de üzüldüğünü ifade eden Murat Solmazer, şunları söyledi:

‘‘Yurtdışına ve Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Yabancı müşterilerimizden aşçı tuzlukları Saddam Hüseyin’e benzeten oldu. Bizim vatandaşlarımızdan da sanatçı İbrahim Tatlıses’e benzetenler var. Şöyle bir baktığımda ben de İbrahim Tatlıses’e benziyor diyebilirim. Olayın nasıl geliştiğini tam olarak bilmiyorum. Polisler bana gelmedi. Heralde bir yalnış anlaşılma olmalı. Trajikomik bir olay.’’

Yorumlar kapatıldı.