İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ SAVUNMA BAKANI ATİNA’DA

TRT’nin haberine göre Ermenistan Savunma Bakanı Serge Sarkisyan, askeri işbirliği yaptıkları ülkeler içinde Yunanistan’ın, Rusya’dan sonra ikinci sırada geldiğini söyledi. Sarkisyan, “Yunanistan’la işbirliğimiz hiç kimseye karşı değildir” dedi. Haberin tamamı şöyle…

Yunanistan Savunma Bakanı Akis Çohacopulos’un davetlisi olarak Atina’ya giden Sarkisyan, heyetlerarası görüşmelerin tamamlanmasından sonra Çohacopulos ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ermenistan ile Yunanistan arasındaki işbirliğinin “mükemmel bir biçimde geliştiğini” belirten Sarkisyan, “Bir kez daha vurgulamak isterim ki, işbirliğimiz hiç kimseye karşı değildir, yalnızca silahlı kuvvetlerimizi güçlendirme amacını taşıyor. Ayrıca, askeri işbirliği alanında Yunanistan’ın Rusya’nın ardından ikinci sırada olduğunu da söylemek isterim” dedi. Çohacopulos’a bölgede yaşanan sorunlar hakkında bilgi verdiğini belirten Sarkisyan, Yunanlı meslekdaşı ile tüm sorunların çatışmalar yoluyla değil, barışçı biçimde çözülmesi gerektiği yolunda mutabık kaldıklarını belirtti. Sarkisyan, “Sayın Çohacopulos’a Karabağ’a ilişkin tutumumuzla ilgili de bilgi verdim. Ayrıca kendisine Ermenistan ile Azerbaycan cumhurbaşkanlarının Nisan ayı başında ABD’de biraraya geleceklerini ve bu görüşmeden olumlu bir sonuç beklediğimizi ilettim” dedi. Görüşmede, Atina ile Erivan arasındaki askeri-teknik işbirliğini de gözden geçirdiklerini kaydeden Sarkisyan, bu işbirliğinin gelecekte de başarılı bir biçimde süreceği kanısına vardıklarını belirtti.

Atina ile Erivan arasındaki ikili ilişkilerin 1999 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde “mükemmel düzeyde” olduğunu belirten Çohacopulos da, askeri alanda işbirliğinin olumlu sonuçlar verdiğini kaydetti. Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’deki krizlerle ilgili tutumu hakkında Sarkisyan’a bilgi verdiğini belirten Çohacopulos, Kıbrıs sorununa adil ve barışçı bir çözüm bulunmasına destek verilmesinin gerekliliğini vurguladığını anlattı.

Yorumlar kapatıldı.