İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Barışı bize bırakın

İstanbul Kadın Bienali,Türk ve Ermeni kadın milletvekillerini bir araya getirdi. DSP’li Gönül Saray, ‘‘Barışı kadınlara bıraksalar dünyayı cennet yapardık’’ dedi.

Ermeni kadın milletvekili Hermine Naghdalyan ve DSP Amasya Milletvekili Gönül Saray, 1’inci İstanbul Kadın Bianeli’nin Tüyap etkinlerinin açılışını yaparak bir deklarasyon imzaladılar.

Bienalin dün başlayan ve 3 gün sürecek etkinliklerinin ilk paneline Ermenistan’dan gelen kadın konuklar, milletvekili Hermine Nagdalyan ve Ermenistan Kadın Diyaloğu Grubu Başkanı Hranush Kharadyan da katıldı. Panelde konuşan Naghdalyan aldığı davetten çok duygulandığını belirterek ‘‘İki komşu ülke arasındaki ilişkilerin değerini takdir etmekte ve bu iyi komşuluğun yeni ve genç Ermenistan Cumhuriyeti’ne ve Türkiye’ye yarar sağlayacağına inanıyorum’’ dedi.

ERMENİSTAN’A GELİN TÜRK TEZİNİ ANLATIN

Ermenistan Kadın Diyaloğu Grubu Başkanı Hranush Kharadyan ise Ermeni sorunun çözümüne yönelik olarak, bir grup Türk üniversite öğrencisinin Ermenistan’a giderek “sözde” soykırım konusunda ‘Türk tezi’ni anlatmaları önerisinde bulundu. Kharadyan bu öğrencilerin aynı şekilde Ermeni tarafını da dinleyebileceğini ve bunun önemli bir adım olacağını söyledi.

SAVAŞLARDA EN BÜYÜK ZARAR KADINLARA

DSP Amasya Milletvekili Gönül Saray, kadınların, ekonomik politik ve askeri savaşlardan en çok zarar gören dolayısıyla en büyük yenilgiyle çıkan grup olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki diyaloğun her alanda işbirliği ile öncelikle kadınlar tarafından başlatılabileceğini belirten Saray, ‘‘Cennet anaların ayağının altındadır deniliyor. Savaşı ve barışı bize bıraksalar dünyayı cennet yapardık’’ dedi.

Ermeni ve Türk kadın vekilden deklarasyon

Milliyet ve siyasi görüş açısından farklıyız. Ancak kadınlar açısından çok kolay bir şeyi başardık: Birbirimizi dinledik. En önemlisi bir tarafın mağlup, diğerinin galip olduğu sözde çözümler yerine her iki tarafın da yararına çözümlerin mümkün olduğu konusunda anlaştık. İlk adım olarak kadın siyasilerimizden başlamak üzere, partilerimiz ve milletvekillerimiz arasında her düzeyde diyalog sağlanması için çalışacağız.

Yorumlar kapatıldı.