İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye: Ermeni’den yeni küstahlık

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Ermeni Taşnak Partisi, sözde soykırım iddialarının Fransa Parlamentosu’nda kabul edilmesinin ardından faaliyetlerini hızlandırdı. Haberin tamamı şöyle…

Ermeni Taşnak Partisi, sözde soykırım iddialarının Fransa Parlamentosu’nda kabul edilmesinin ardından faaliyetlerini hızlandırdı. Partinin bu faaliyetlerinin daha çok Türkiye’den tazminat ve toprak talebine yönelik olduğu öğrenildi.
Taşnak Partisi’nin sosyalist enternasyonaldeki temsilcilerinden Mario Nalbandyan, Ermenistan Ulusal Basın Kulübü’nde Taşnak Partisi’nin sözde Ermeni soykırım faaliyetleri ile ilgili olarak verdiği bilgilerde, Türkiye-Ermenistan sınırının değişeceğini savundu.

İran’dan yardım sözü

Nalbandyan, Doğu Anadolu’nun mutlaka Ermenistan’a katılacağını, Türkiye’nin soykırım için ödeyeceği tazminatın açıklığa kavuşturulacağıni da öne sürdü. Nalbandyan’ın, Ermeni iddialarını kabul etmeyen bir Türkiye’nin AB’ye giremeyeceğini söylediği kaydedildi.

Önümüzdeki dönemde Avrupa’da Ermeni sorunu ile ilgilenecek bir büro açılmasını partinin faaliyetleri arasında belirten Nalbandyan, “Açılan Büro Ermenistan’a ekonomi ve propaganda konularında yardımcı olacak. Ayrıca Ermenistan’ın gayri resmi bir sözcüsü olarak faaliyet gösterecek. Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve İran Temsilcileri ile yapılan görüşmeler yararlı oldu. Bu devletler soykırım faaliyetlerinde Taşnak’a yardım sözü verdi. Ermenistan ile ortak stratejik çıkarları olan ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesi gerekir. Türkiye ile diyaloğun sürdürülmesi taraftarıyız. Bu diyalog sonunda Türkiye soykırımı kabul etmek zorunda kalacak” iddialarında bulundu.

Yorumlar kapatıldı.