İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Maryland’a Powell vız geldi

Radikal’de yayınlanan haberde Maryland’de onaylanan soykırım tasarısı “Maryland’a Powell vız geldi” başlığıyla duyuruldu. Haberin tamamı şöyle…

ABD’nin Maryland eyaleti senatosu ‘Ermeni soykırımı’nı tanıyan bir kararı kabul etti. Senato, önceki akşamki oylamada, 24 Nisan’ın ‘1915 Ermeni soykırımı’ günü olarak anılmasını öngören tasarıyı 10’a karşı 34 oyla onayladı. Bu aşamada Temsilciler Meclisi’ne gidecek olan tasarının, tüzük komitesi tarafından tartışmaya açılıp açılmamasına karar verilecek.

Tasarı büyük tartışmalara neden olmuştu. ABD Dışişleri Bakanı Powell da tasarının dış siyaset yaklaşımlarına uygun düşmediğini senatörlere yazdığı bir mektupla iletmişti. Türkiye’nin ABD büyükelçisi Baki İlkin de eyalet başkenti Annapolis’e gidip senatörlerden tasarıyı kabul etmemelerini istemişti.

Washington’ın yakınındaki Maryland’ın Senatosu’nun onay verdiği son şeklinde Türkiye’yi suçlayıcı ifadeler çıkarıldı. Değiştirilen maddelerden biri de “… Ermeni soykırımı ile ilgili gerçekleri tanımamayı ve çarpıtmayı sürdürüyor ve insanlığa karşı bu suçu işleyenleri ulusal kahramanlar olarak onurlandırıyor” deniyordu.

Yorumlar kapatıldı.