İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZG Gazetesinden Türk-Ermeni diyaloğu toplantısı

Ermenistan’da yayınlanan AZG gazetesi Mulheim’daki muhabiri Anahit Hovsepian aracılığıyla Türk-Ermeni diyaloğu toplantısı hakkında 24 Mart sayısında çeşitli bilgiler vermiş. Gazetenin konu ile ilgili haberi şöyle…

TÜRK-ERMENİ DİYALOĞUNA YÖNELTİLMİŞ İLK KUTLAMA:
PROTESTO GÖSTERİSİ

Almanya’nın Mulheim şehrinin Evangelist Akademisinde Ermeni-Türk diyaloğu 23 Mart’ta başlayacak.

Bu diyaloğu Almanya Ermenileri Kuruluşu, Almanya Türklerinin Hümanitar ve Sosyoloji Birliği ile Mulheim Evangelist Akademisi düzenlemektedir.

Günler öncesinden Ermenistan’lı tarihçiler “Özgürlük” radyosuna bu diyaloğa kendilerinin davet etmedikleri gerekçesiyle şikayette bulunmuşlardı. Almanya Ermenileri Kuruluşu başkanı Raffi Kandyan “Bizim Ermenistan’lı bilimadamlarına saygımız sonsuz. Ancak finans sorunları nedeniyle kendilerini davet edemiyoruz” şeklinde bu şikayetlere cevap verdi. Kandyan, Ermenistan’dan sadece Türkolog Hakob Çakıryan’ın davet edildiğini de sözlerine ekledi.

Pazar ve Pazartesi günleri gazetemizin yayınlanmaması nedeniyle (bu günler, Ermenistan’da yayınlanan gazeteler için tatil günleridir) bu diyalogla ilgili operatif bilgiler sunamayacağız.

AZG gazetesi muhabiriyle yaptığı söyleşide Kaan Soyak “Eğer tekrardan Soykırım oldu olmadı konusuna değineceksek hiçbir yere ulaşamayız. Yeni çıkış yolları bulmalıyız ve birbirimizle ekonomik yardım konusunda konuşmalıyız” dedi.

Diyaloğu kaydetme hakkı sadece Alman WDR’ye aittir. Toplantıya, “Hürriyet”, “Milliyet”, Almanya’dan WAZ Deutschland Funk, Frankfurter Rundechau ve diğer basın kuruluşları ile Ermeni’lerden “Özgürlük” radyosu, “AZG” gazetesi ve “Orer” dergisi katılacak.

Yorumlar kapatıldı.