İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NetBul: Ermeni mezalimi kınandı

NetBul’un haberine göre, Almanya`nın Mülheim kentinde, Ermeni mezalimi kınandı. Mülheim kentindeki Ulu Cami`de açılan Ermeni mezalimi konulu bir sergide, Ermeni teröristler tarafından şehit edilen 34 Türk diplomat ile Ermeni mezaliminden fotoğraflar yer aldı.

Türk-Alman İnisiyatifi adına Ulu Cami`deki serginin açılışında konuşan Tahsin Kandemir, “Uluslararası alanda asılsız haberler ve uydurma hikayelerle kendisine taraftar arayan kötü emelli Ermeni Lobisi`ne `dur` demenin zamanı gelmiştir“ dedi.

Ermenilerin bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu sınırları içerisinde “sadık millet“ diye anıldığını hatırlatan Kandemir, Ermenilerin daha sonra emperyalist güçlerin oyununa gelerek Türk halkını “çoluk çocuk, genç yaşlı demeden“ katlettiğini belirtti. Türk tarihinin şan ve şeref dolu olduğunu kaydeden Kandemir, “Türk, aman dileyene kılıç çekmez. Kadına, çocuğa katliam yapmaz. İnsaflıdır, affedicidir, hoşgörülüdür. Ancak, bunu tüm dünyaya anlatamadığımız da bir gerçektir“ diye konuştu.

Fransa ve bir çok diğer ülkede gündeme getirilen sözde Ermeni soykırımı yalanlarına Almanların inanmaması için gerçeklerin anlatılması zamanının geldiğini belirten Kandemir, “Ermeniler, bize karşı ne kadar hıçla dolu olduklarını, nefret ve kalleşliklerini, yurtdışında görev yapan resmi görevlilerimizi şehit ederek defalarca sergilemişlerdir“ dedi.

Kandemir ayrıca, Türk-Alman İnisiyatifi`nin bugün Mülheim/Ruhr Protestan Akademisi tarafından düzenlenen “Tarihin Ağır Yükü – Bir Türk-Ermeni Dialoğu Teşebbüsü“ konulu toplantıya davet edilmemesini sert bir dille kınadı. Bir grup dernek temsilcisi, daha sonra Protestan Akademisi`nin önüne siyah çelenkler koydu.

Yorumlar kapatıldı.