İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ MİLLETVEKİLİ BARIŞ İÇİN TÜRKİYE’DE

8 Martta başlayıp, 31 Mart akşamına kadar sürecek olan ve 34 ayrı salonda 200’e yakın etkinliğin ÜCRETSİZ olarak sanatseverlerle buluştuğu 1.İstanbul Kadın Bienali, tüm hızıyla devam ediyor.
Film, tiyatro ve dia gösterimleri, sergiler, performanslar, paneller, söyleşiler, şiir dinletileri ve çocuklar için özel etkinliklerin yer aldığı bienal , şimdide 28-31 Mart tatifleri arasında TÜYAP – Tepebaşı Taksim’de yapılacak özel etkinliklere hazırlanıyor.

Açılışını 28 Mart 2001 saat 10:00’da Ermenistan Parlementosu Milletvekili Sayın Hermine NAGHDALYAN ve DSP Amasya Milletvekili Sayın Gönül SARAY’ın ortak olarak yapacağı Tüyap etkinlikleri kapsamında saat 10:30’da ise yine Ermenistan Parlementosu Milletvekili Sayın Hermine NAGHDALYAN, DSP Amasya Milletvekili Sayın Gönül SARAY ile Ermenistan Kadın Kuruluşlarını temsilen Ermenistan Kadın Dialog Grubu Başkanı Sayın Hranush KHARATYAN ve Marmara Grubu Vakfı – İnsan Hakları Platformu Başkanı Sayın Müjgan SUVER’ in konuşmacı olarak katılacakları “ Kadın ve Barış ” konulu bir panel yapılacak.

Aynı gün Ayşe KULİN, Atilla DORSAY, Ayla ALGAN, Aysel EKŞİ, Bilgesu ERENUS, Burçak
EVREN, Defne SAMYELİ, Deniz TÜRKALİ, Elif DAĞDEVİREN, Füsun ERBULAK, Halit REFİĞ, Haydar DÜMEN, Hülya AKSULAR, Işıl ÖZGENTÜRK, Leman SAM, Macide TANIR, Melis SÖKMEN, Neslihan YARGICI, Özdemir ERDOĞAN, Sibel SÜREL, Şahika TEKAND,Tomris GİRİTLİOĞLU, Ülkü Özel AKAGÜNDÜZ’ünde yapacakları paneller ve imza günleri ile kadınlarla buluşacağı etkinlikler kapsamında aynı zamanda 60’a yakın gazeteci, şair, yazar ve sanatçı tarafından “Kadınlar İçin Şarkılar, Şiirler Teksler” isimli şiirsel bir performans yapılacak. 31 Mart akşamına kadar sürecek olan bienalin Tüyapta etkinliklerinin sergiler bölümünde ise alt katta Küratörlüğü Gülseli İnal tarafından yapılan ve aralarında Ali Nesin, Dilek Selçuk Baydemir, Nur Koçak Tomur Atagök ve Victor Manuel De Sena’nında bulunduğu 40 sanatçının yer aldığı “ Kadının Yaratıcı Potansiyeli” isimli sergi yer alırken üst kattada genç kuşak sanatçıların Enstelasyon, Video Art, Computer Art ve Kavramsal çalışmalara yer verilecek. Üst Katta ayrıca 50 Sivil Toplum Kuruluşuda açacakları standlarla çalışmalarını aktaracak, ürünlerini sergileyecek. Kadınların kendi sorunlarını özgürce ifade edecekleri bir “ Serbest Kürsü”nünde yer aldığı Tüyap etkinlikleri dahilinde ayrıca aralarında çeşitli 4 gün boyunca 30 ayrı sanatçı çeşitli “ Tiyatral Performanslar, Mim ve Dans Gösterimleri” sunacaklar.

Tüyap’da ayrıca 31 Mart’a kadar sürecek olan etkinliklere aralarında Adalet BAĞDU, Arzu ÇAĞLAN, Aysel GÜREL, Berhan ŞİMŞEK, Cemil İPEKÇİ, Davut Güzel, Deniz AKKAYA, Doğan CÜCENOĞLU, Emine ŞENLİKOĞLU, Esra CEYHAN, Füsun Ünal, Gülüm PEKÇAN, İmren AYKUT, Maria KILIÇOĞLU, Necla ZARAKOL, Orhan KURAL, Seda Gürel KAYA, Sevinç ÖZDOĞAN ve Yılmaz ERDOĞAN’ında bulunduğu pek çok isim katılacak.
Bienalin Düzenleme Kurulunda ise Ayşegül ALDİNÇ, Arzu ÇAĞLAN, Ayşe İNHAN, Bekir ÇOŞKUN, Işıl ALATLI, Melis SÖKMEN, Murat AKSU, Orhan KURAL, Osman AKKUŞ, Perihan SAVAŞ, Seda KEMENT, Servet KOCAKAYA ve Sunay AKIN yer alıyor.

Ayrıntılı Bilgi ve İrtibat: 0212 292 97 65 – 293 63 88 E-Mail: info@kadinbienali.org

Yorumlar kapatıldı.