İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘TÜRK VE AZERİ ORDULARI BİR MİLLETİN İKİ ORDUSUDUR’

Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev, Türkiye’yi Kafkasya’da daha aktif konumda görmek istediklerini söyledi. Abiyev, Ermenistan’ın da işgalci bir devlet olduğunu kaydetti.

Abiyev, başkent Bakü’de temaslarda bulunan Genelkurmay Başkanlığı Strateji Daire Başkanı Nusret Taşdelen’i kabulünde yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki siyasi ve askeri işbirliğine değinerek, “Türkiye ve Azerbaycan orduları, bir milletin iki ordusudur. Düşmanlarımıza karşı mücadelede ortak planlarımız olmalı” diye konuştu. İki ülke arasında sıkı işbirliği olması gerektiğini ifade eden Abiyev, Türk dünyasının bir olacağı günlerin uzakta olmadığını söyledi.

“Azerbaycan, bugün Kafkasya’nın merkezidir. Bölgede kendi stratejisini Azerbaycan ile birlikte hayata geçirmeyen ülke, yanlış yol tutmuş olur” diyen Abiyev, ülkesinin bölgedeki siyasi ve ekonomik potansiyelinin işbirliğine olanak sağladığını ifade etti.

“Sözde” Ermeni soykırımı iddialarına da değinen Abiyev, Ermenistan’ın işgalci bir devlet olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini belirterek, “Bugün Ermenistan’a açık bir şekilde kendi yerini göstermek gerekir” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Strateji Daire Başkanı Nusret Taşdelen de açıklamasında, taraflar arasındaki askeri işbirliğinin kaydettiği gelişmenin olumlu sonuçlar doğurduğunu belirterek, NATO bünyesindeki Barış İçin Ortaklık (BİO) kapsamındaki ilişkilerinin her iki ülkenin milli çıkarlarına hizmet ettiğini kaydetti. Taşdelen, Karabağ sorunu Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözüm bulmadan, Güney Kafkasya’da istikrardan söz etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.