İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman: Fransa’nın terör aşkı

Zaman Gazetesinde Fransa’nın terör aşkı başlığıyla duyurulan haberde, Türkiye’ye dönük Ermeni politikasını sürdüren Fransa’nın, kendi ülkesindeki Türk diplomatlara yönelik saldırıları da faili meçhul bıraktığı ortaya çıktı deniliyor. Haber şöyle…

Fransa’nın, kendi ülkesindeki Türk diplomatlara yönelik saldırılarla ilgili soruşturmaları da savsakladığı ortaya çıktı. 1975’te başlayan ve 80’li yılların başında tırmanan Ermeni terör örgütü ASALA’nın saldırılarından sadece ikisinin failleri yargılanırken, beş saldırı faili meçhul kaldı. Fransa, Türkiye’nin işbirliği taleplerine de olumsuz cevap verdi.

Sözde Ermeni soykırımı tasarısının kabulünün ardından başta Fransa olmak üzere, Türkiye aleyhinde faaliyet yürüten ülkelere karşı alınacak tedbirleri içeren kanun teklifi, bugün Meclis İçişleri Komisyonu’nda görüşülecek. Dışişleri Komisyonu, aynı yöndeki teklifleri birleştirerek, yedi maddelik bir teklifi İçişleri Komisyonu’na gönderdi.

Bu konuda bir ön çalışma yapan komisyonun MHP’li Başkanı Mehmet Pak, Dışişleri Bakanlığı’ndan Fransa’da Türk diplomatlarına yapılan saldırılar ile soruşturma neticelerini istedi. Dışişleri Bakanlığı’nın komisyona gönderdiği doküman, Fransa’nın Ermeni terörüne karşı kayıtsız kaldığını gösteren önemli bilgiler içeriyor.

Yorumlar kapatıldı.