İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TRT: ERMENİSTAN’DAKİ CÜRET KİŞİSEL Mİ?

TRT, Ermenistan Devlet Başkanlığı İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Paruir Hayrikyan’ın, 1921 Kars Antlaşması’nın iptalini istemesinin kişisel mi olduğunu yoksa devlet görüşünü mü yansıttığını sorguluyor… TRT’nin yayınladığı haber şöyle…

Ermenistan Devlet Başkanlığı İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Paruir Hayrikyan’ın, 1921 Kars Antlaşması’nın iptalini isteyerek, Türkiye ve Azerbaycan’dan toprak talebi kampanyası başlattığı bildirildi.

Ermenistan haber ajansının haberine göre, Hayrikyan, 1921 yılında Bolşevik Rusya ve Türkiye arasında imzalanan Kars Antlaşması’nın iptal edilmesi için bir kampanya başlattığını ilan etti. Habere göre, Hayrikyan, Ermenistan’daki siyasi partilerden de bu kampanyaya destek vermelerini istedi. Hayrikyan, Ermenistan’a ait olduğunu iddia ettiği Kars ve Ardahan ile Azerbaycan’ın Nahçıvan bölgesinin, bu antlaşma ile Ermenistan’ın elinden çıktığını öne sürdü.

Hayrikyan, kampanya çerçevesinde ilk mitingi 16 Mart’ta düzenleyeceğini de belirtti. Paruir Hayrikyan, Ermenistan’ın, Kars Antlaşması’nın iptal edilmesi için Rusya’ya da başvurması gerektiğini savundu.

Yorumlar kapatıldı.