İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NTVMSNBC: Ermeni lobisi, ABD’de yine vurdu

ABD’nin Meksika sınırında yer alan New Mexico eyaleti, 24 nisan tarihinin sözde ermeni soykırımını anma günü olarak kabul edilmesini kararlaştırdı.

Öte yandan, 435 üyeli Amerikan Temsilciler Meclisi’nde Ermeni lobisinin mensuplarının sayısı, son katılımlarla birlikte 95’e yükseldi.

Türkiye, ekonomik sıkıntılarıyla boğuşurken, İsviçre’de uğradığı yenilgiden yılmayan Ermeni lobisi ABD’de boş durmadı.

Son olarak, 24 Nisan tarihinin New Mexico eyaletinde “sözde” Ermeni soykırımını anma günü olarak kabul edilmesini öngören tasarı, eyalet senatosu’nda onaylandı.

Böylece 50 eyaletten oluşan ABD’de 24 Nisan’ı “sözde”soykırımı anma günü olarak kabul eden eyaletlerin sayısı da 25’e ulaştı.New Mexico yerel senatosu’nun kabul ettiği tasarıda, Amerikan Kongresi’ne de benzer bir karar alması çağrısında bulunuldu.

Kabul edilen metinde, geleneksel olarak tarihin çarpıtıldığı yorumların yanısıra, “sözde” Ermeni soykırımını tanıyan ülke ve kurumlar arasında Birleşmiş Milletler ve İngiltere’nin de bulunduğu şeklinde yanlış bilgiler de yer aldı.

Bu arada Amerikan Federal Kongresi’nin alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi’nde Ermeni lobisine mensup milletvekillerinin sayısı, son katılımlarla 95’e ulaştı.

Böylece 435 üyeli temsilciler meclisi’nde kabaca bir hesapla, her beş milletvekilinden biri, Ermeni lobisi mensubu konumuna geldi.

ABD’deki Ermeni lobisinin kısa vadedeki en önemli hedefinin, Başkan Bush’un 24 Nisan’da beklenen açıklamasına soykırım sözcüğünün eklenmesi olduğu belirtiliyor.

Yorumlar kapatıldı.