İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aliyev’le Erivan mesaisi

Azeri lideri Aliyev’in ziyareti vesilesiyle Ankara, bazı Ermeni yetkililerin toprak talebi içeren açıklamalarını masaya yatırdı. Erivan’a karşı önlemler gündemde

Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev’in Türkiye ziyareti Ermenistan siyasetinin gözden geçirilmesine vesile oldu. Ankara’da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu ile son dönemde Ermenistan’da bazı yetkililerin yaptığı Türkiye aleytarı açıklamalar masaya yatırıldı.

Bazı Ermeni yetkililerin Rusya’yla 1921’de yapılan Kars anlaşmasının iptali ve toprak talebi için başlattığı kampanyayla ilgili Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Başbakan Bülent Ecevit’e brifing verdi. Ecevit’in toplantıda ‘Türkiye’den toprak talep etmek kimsenin haddi değil’ dediği öğrenildi. Erivan’ın toprak talebini bir kampanya olarak sunması halinde Ankara sert askeri ve siyasi önlemleri hayata geçirecek.

Dün TBMM’ye hitap eden Aliyev ise Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu, Başbakan yardımcıları Devlet Bahçeli ile Mesut Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Cem’le görüştü. Görüşmelerde, Erivan’a karşı izlenecek siyasetin Karabağ’la ilgili barış sürecine zarar vermemesi kararlaştırıldı.

Yorumlar kapatıldı.