İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Los Angeles O.I.A.(Bolsahay Miutyun) 25.Kuruluş Yıldönümü kutlanıyor

Los Angeles O.I.A.(Bolsahay Miutyun) 25.Kuruluş Yıldönümü, yıl boyunca düzenlenecek kültürel ve sportif etkinlikler ve büyük balo ile kutlanıyor. Çalışmalar ise geçen yıldan başlamıştı.

İlk olarak OIA/Kültür Kolu tarafindan düzenlenen “Okullar Arası Kompozisyon Yarışması” sonuçlandı. Önce konular bir alt kurul tarafindan belirlendi. Daha sonra da Los Angeles’ta bulunan 10 Hay okulu yarışmaya davet edildi. 9 hay okulu olumlu cevap verdi ve 70 öğrenci yarışmaya katıldılar.

OIA/Kültür Kolu’ndan 9 temsilci okullara giderek aynı gün ve saatte Yarışma’yı başlattı. Yarışma sonrası kağıtlar, OIA’e getirilip kopyaları alındı. Her okuldan bir öğretmen, bir gazeteci ve Kültür Kolu’ndan bir temsilcinin oluşturduğu jüri üyelerine gönderildi.Kağıtlar numaralı ve isim yerleri kapalıydı.

3 Mart 2001’de jüri üyeleri, özel bir toplantı ile verdikleri puanlar toplandı, yalnız hangi numaranin kac puan topladığı biliniyordu. Kimin kazandığı belli değildi.

Daha sonra, katılan tüm öğrenciler, aileleri, okul ve basın temsilcileri OIA Büyük Salonu’nda toplandılar. OIA yine tarihi günlerinden birini yaşadı.

Açılış konuşmasını OIA/Kültür Kolu Başkanı, Br. Simon Acıilaç yaptı. Derneğin tarihini ve amaclarını kısaca anlattıktan sonra tüm katılan öğrenci ve ailelerine, okul yöneticilerine ve basın temsilcilerine teşekkur etti. Daha sonra tüm katılan öğrencilere:
alt komisyon üyelerinden Br. Kurken Berksanlar tarafından derneğe
hediye edilen, üzerinde günün önemini taşıyan yazıların bulunduğu yıldızlar, isimler tek tek okunarak verildi. Jüri üyelerine de Hayastanlı yazar Tahmizyan tarafından yazılmış, ünlü kompozitor “Dikran Çuhacıyan” ın hayatını anlatan kitaplar hediye edildi.

OIA Ana Yönetim Kurulu başkanı Dr. Vahram W. Biricik de bir konuşma yaptı. Jüri üyelerinden, Öğretmenler Prof. Kocayan ve Bedrosyan, Gazeteci Oşin Keşişyan, yarışma ile ilgili izlenimlerini ve duygularini dile getirdiler. Ünlu keman sanatçısı Penyamin Kasbaryan ve oğlu tarafından sunulan konserden sonra Başkan Acıilaç, sonuçları açıkladı. Salonda derin bir sessizlik vardı. İlk ödülü İlkokullar 3.su Silva Boyaviyan’a (L.A. Mihitaryan Varjaran) Br. Kurken Berksanlar (Istanbul Mihitaryan Varjaran mezunu) verdi. İkincilik ödülünü paylaşan Lora Doktoryan ve Nadia Simon’a (ikisi de L.A. Mihitaryan Varjaran’dan) ödülleri Br. Simon Acıilaç tarafından ve birinci Maral Der Sarkisyan’a da (Vahan – Anus Samliyan Azkayin Varjaran) ödülü Dr. Vahram W. Biricik tarafından verildi.

Lise düzeyinde 3. Hermine Kalustyan, (Tekeyan Misagutayin Miutyan – Arsag Dikranyan Varjaran) ödülü Br. Berksanlar’ dan, ikinciliği paylaşan Aram Kalustyan (Srpotz Nahadagatz Azkayin Ferahyan Varjaran) ve Nerses Ohanyan (Tekeyan Misagutayin Miutyan – Arsag Dikranyan Varjaran) ödüllerini Br Acıilaç’dan ve birinci olan Anna Sarkisyan ise (Roz – Alekpilibos Asgayin Varjaran) ödülünü Dr. Biricik’in elinden aldı.

Dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Ermeni Krallarının resimlerini taşıyan altın paralardı. Yarışma birincileri ayrı ayrı yazdıkları kompozisyonları okudular. Gece Br Simon Acıilaç’ın kapanış konuşması ile sona erdi. Geceye katılanlar, OIA/Kültür Kolu tarafından hazırlanan kokteyl ile ağırlandılar ve hatıra resimleri çekildi. Aşağıda bu resmi, ve birincilik ödülü alan öğrencilerin resimlerini bulabilirsiniz.

Sportif Etkinlikler, OIA/Mihitaryan Kolu tarafından düzenleniyor ve 16 Mart 2001 Cuma günü Takavitler Ligi ile başlıyor. Maçların sonuçlarını sizlere günü gününe ulaştırmaya çalışacağız.

Yorumlar kapatıldı.