İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler ‘teşekkür’ etti!

Fransa’da yerel seçimler, sözde Ermeni soykırımı tasarısının yasalaşmasına ön ayak olanlara yaradı. Ermeni asıllı Fransızlar’dan bu adaylara oy yağdı FransIz milletvekillerinin sözde Ermeni soykırım yasa tasarısını parlamentodan geçirmek için harcadığı çaba, oy olarak geri döndü! İlk turu önceki gün yapılan yerel seçimlerde Ermeni asıllı seçmenler, özellikle Marsilya ve Paris bölgelerinde oylarını tasarı için çalışan vekillere verdi.

Yasaların kendilerine tanıdığı haklarla belediye başkanlığına da adaylığına koyan vekiller, en yakın rakiplerine milyonlarca oy fark atarak büyük bir zafer kazandı.

TÜRK DÜŞMANLARI İŞ BAŞINDA

Yasanın mimarlarından cumhuriyetçi milletvekili Patrick Deveciyan, Hauts de Seine eyaleti Antony kenti belediye başkanlığına aday oldu. Ve daha ilk turda en yakın rakibinden yüzde 40 fazla oy aldı. Başkent Paris’e sosyalist partinin zaferini kazandıran Betrand Delanoe de tasarıya “evet” diyenler arasında. Ermeniler’in Fransa’daki kalesi Marsilya’da ise Belediye Başkanı
Jean Claude Gaudin tam 180 bin oy aldı. Onun en yakın rakibi ise 80 bin oyda kaldı.

Tasarıyı parlamentoya ilk getiren Jean Paul Bret de Rhone eyaleti Villeurbanne kentinde belediye başkanı seçildi. Ermeni seçmenlerin yoğun olduğu Paris ve Marsilya bölgelerinde, Ermeni destekçisi vekil ve senatörlerin birçoğu belediye başkanlığını kazandı. İktidardaki Sosyalist Parti büyük kentlerde ilk turu önde kapatmasına rağmen diğer bölgelerde sağ partilerin gerisinde kaldı. İkinci tur bu Pazar yapılacak.

Yorumlar kapatıldı.